Zauważyłem ostatnimi czasy wysokie taktowanie GPU podczas spoczynku. Dodatkowo w grach pojawiają się tzw. klatki, pomimo, że średnia ilość fps to około 160. Chciałbym poprosić o pomoc w zlokalizowaniu problemu.
Dodam jeszcze, że program kilkukrotnie miał stan „brak odpowiedzi” podczas skanowania plików i tworzenia raportów (nie wiem czy to naturalne), zwłaszcza sprawdzając pliki z folderu „Pobrane”.
A czy wiesz może co wywołuje problem? Mam wrażenie, że mogłem ściągnąć jakieś ustrojstwo (czyt. wirusa, który zrobił z mojego kompa kryptokoparke). Czy to jednak problem z sterownikami czy czymś innym?
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST „Plik naprawczy został utworzonytylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze” fixlist.txt (5,2 KB)
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
MBAM - Malwarebytes, tak? Czy to jakiś inny program? Niestety dzisiaj mnie nie będzie przy komputerze, natomiast jak tylko przy nim usiądę wykonam wszystkie czynności zgodnie z powyższym. Jeszcze raz bardzo dziękuję!
Za bardzo konkretne to to nie jest.
Trzeba raczej próbować sie domyslac co masz.
Jessice więcej napisałeś
Dodam, że jeśli wyłączę jeden monitor, to w stanie bezczynności pamięć spada do 0, czasem podskakując do 12, 24, 48. Jednak w grze nadal występują ścięcia, ale nie mam możliwości podejrzenia jak to wygląda, ponieważ minimalizując grę zużycie spada do 0. Wcześniej nie doświadczałem takich problemów.
Właśnie już widziałem wcześniej ten wątek, niestety nie widziałem odpowiedniej instrukcji dla odpowiednika NVIDIA inspektor. Nie mogłem też znaleźć nic w sieci.
@kappaexe Czy problem udało się rozwiązać?
Jeśli nie, spróbuj odinstalować aplikację Steam i sprawdzić.
System na podstawie wstawionych raportów FRST można uznać za oczyszczony.
Pozdrawiam