Wysokie temperatury karty graficznej i procesora

Mnie osobiście się wydaję że aktualziacja biosu nic nie da w sprawie temperatury karty graficznej. Według mnie ma ona za mało miejsca widać to wyraźnie na zdjęciu które podałeś jeszcze są pod nią upchane kable.

Jaki wentylator można zamontować z tyłu obudowy (podaj rozstaw otworów).

Robisz to na własną odpowiedzialność, nie mogę taż zagwarantować że aktualizacja biosu pomoże.

Pobierz najnowsza wersję biosu http://www.asrock.com/mb/Intel/B75%20Pro3/index.pl.asp?cat=Download&os=BIOS, wypakuj, skopiuj plik na pendrive (system plików musi być FAT/32).

Uruchom ponownie komputer, wejdź do biosu (klawisz Del lub F2),przejdź na zakładkę Exit, wybierz Load UEFI Defaults i kliknij Save Changes and Exit,

wejdź ponownie do biosu, zakładka Advanced, kliknij Instant Flash, kliknij myszką w wersję biosu jaka wyszukał na pendrivie, po zakończonej aktualizacji kliknij Enter, komputer uruchomi się ponownie (daj mu się normalnie uruchomić), wyłącz komputer, przełóż kartę graficzną do wyższego slotu i sprawdź czy komputer uruchomi się poprawnie.

Dodane 13.10.2013 (N) 17:54

krejzol123

No jakoś bardzo skomplikowanie to nie wygląda, tylko pytanie czy wypali… Hm… No i kurde robić czy nie robić… :smiley: Co do rozstawienia otworów to zaraz ci wszystko podam, tylko zaktualizuje mi się jedna rzecz na komputerze.

Wejdź do biosu i odczytaj w zakładce Main UEFI Version