Weź rękę podstaw przy wentylatorami i zobacz czy dmuchają w dobra stronę.
Odnośnie pasty wystarczy ze odkręcisz chłodzenie i zobacz czy jest i czy pokrywa płytkę.
Weź rękę podstaw przy wentylatorami i zobacz czy dmuchają w dobra stronę.
Odnośnie pasty wystarczy ze odkręcisz chłodzenie i zobacz czy jest i czy pokrywa płytkę.
Poczekałem 15 minut przy średnich 90 stopniach i radiator był ciepły,
Jeden wentylator ciągnie powietrze a drugi je wydmuchuje
Powietrze wydmuchiwane jest ciepłe
Mówimy o tych przy procesorze?
Wydmuchuje w kierunku tylu obudowy i ciągnie od przodu?
Wentylatory w obudowie maja ten sam kierunek? ( w sensie powietrze idzie od przodu do tylu obudowy)
Tak, wydmuchuje w kierunku tyłu obudowy i ciągnie od przodu to samo z wentylatorami w obudowie
Czyli co pozostaje mi poprawienie wentylatora, sprawdzenie czy jest pasta oraz czy jest zdjęta folia? Skontaktuję się jeszcze raz ze znajomym a najwyżej sam to zrobię. Już kiedyś to robiłem ale na starym komputerze z chłodzeniem dołączonym w zestawie a chyba aż tak bardzo się nie rożni od tego więc nie powinienem mieć jakiegoś wielkiego problemu ale na wszelki oglądnę jakieś poradniki na youtubie.
No to wentylatory masz Ok, procesor jest wersji kf wiec nie ma integy i ma zablokowane podkręcanie. Zakładam ze temperaturę w pokoju masz około 21 stopni wiec tak zostaje ci sprawdzenie/wymiana pasty.
Tylko poczekaj aż chłodzenie będzie zimne jeszcze z oczywistych rzeczy połóż obudowe w poziomie a nie w pionie przy zmienianiu
Ok, ze znajomym skontaktuje się jakoś wieczorem albo jutro może znajdzie chwilę a jak nie to sam to zrobię. Potem zobaczę temperaturę a jak nadal będzie zła to pomyślę nad zmianą na inne chłodzenie z wyższej półki.
A ja bym pod obciążeniem odpalił cpu-z i hwmonitor. Napięcie na CPU jest kluczowe, ostatnio zmieniając napięcia na i5-8600K temperatury po obciążeniem spadły z 96 stopni do 72…
Dla mnie on ma dobrze. Można pogrzebać w TrotlleStop. Ale te procesory się grzeją.
Ok, ale dla przypomnienia. To chłodzenie ma wydajność Navisa i ciut lepszą od grandisa AC Freezer 34 eSports Duo - No i POZAMIATAŁ ! - YouTube