Wysokie wykorzystywanie procesora.Rotkit czy inny wirus?

Witam, świeżo po formacie partycji systemowej, nie miałem jeszcze wgranego antywirusa, podłączyłem pendrive’a kolegi aby mu coś zgrać, i władował mi się rootkit który sparaliżował mi cały system, sformatowałem wszystkie dyski usuwałem różnorakimi programami. Teraz mimo wszystko wykorzystanie procesora jest na poziomie 30-70% przy samej przeglądarce ( mam p4 3.0 ghz z ht ) wcześniej było około 3% :stuck_out_tongue: Do tego komputer wolno się uruchamia i czasami nie mogę nawet słuchać muzyki bo jest spowolniona. Jakim sposobem sprawdzić co to z infekcja, i jak ją usunąć. Teraz jestem świeżo po formacie wszystkich dysku tak więc nie wiem skąd władował się jakiś syf.

Ps. ComboFix wykrył rootkita, natomiast avast wykrył jakieś SALITY MALWARE I TROJANA :slight_smile:

Szczegółowo metody usuwania SALITY i innych wirusów, adware i trojanów na usuwanie-znanych-wirusow-sality-itp-t370365.html.

Ze swojej strony polecam dodatkowo VIPRERescue8834.exe - http://live.sunbeltsoftware.com.

Skaner antywirusowy, automatyczny skan z poziomu menu kontekstowego. Skaner wykonuje pełny i bardzo dokładny skan całego dysku.