Wysokie zużycie danych podczas grania na komputerze

Witam,
Od kilku dni mam problem ze zużyciem danych komórkowych kiedy podłączam się hotspotem do komputera. Robiłam tak już wiele razy, ponieważ gram w LoL’a i potrzebny mi był szybki internet. Po dwóch latach takiego postępowania zaczęło się dziać coś dziwnego. Mianowicie po połączeniu się z internetem, mój Ping w grze wynosi od 300-11000 ms. Tak dzieje się również po połączeniu z domowym Wifi oraz hotspotem z innej sieci. Mało tego, podczas jednej 20-minutowej gry która powinna „zżerać” mniej niż 100MB - w moim przypadku zżarła ponad 1GB, to dzieje się odkąd owy problem się pojawił. Internet testowałam na tej samej grze, na innym komputerze - problemu nie było. Antywirus nic nie wykrył. W procesach również nie widzę nic nowego.
Czy to możliwe, żeby nagle gra zaczęła pobierać AŻ TAKIE ilości danych, przy czym Ping byłby tak wysoki? Dodam, że nigdy nie słyszałam od innych graczy o takim przypadku. Może to być jakiś wirus? Nie mam pojęcia jak to naprawić. Zastanawiam się czy format komputerach tu coś da…

Co to za Windows?

Win 10

Sprawdźczy w ustawieniach Windows Update / opcje zaawansowane / optymalizacja dostarczania / opcja zezwalaj na pobieranie plików z innych komputerów jest włączona

1 polubienie