Wysokość odstępu znacznika <br />


(Animologic) #1

odstęp

różni się w Firefoxie i w IE. Czy idzie ustawić wysokość odstępu znacznika

??


(Irekxara) #2

powinno sie uzywac odstepu wykorzystując CSS


(Animologic) #3

chodzi mi oto mam 2 obrazki (wys. 5px) oddzielam oby dwa

i w FF mają wysokość 11px, a w IE 10px i chciałbym wprowadzić jakoś standard.


(Mariuszs) #4

Użyj div'ów i właściwości 'margin-bottom' dla pierwszego.


(system) #5

Prościej jest dać margines dla IMG

img { margin-bottom: 10px; }

(Blotny) #6

Chyba, że to nie jeden img, to jeszcze dać mu klasę.


(Animologic) #7

Dałem specjalny styl dla IE i pomogło - może nie idealnie ale jest git.

Czy ten kod

Jest tylko do IE czy do przeglądarek bazujących na kodzie IE??


(Mariuszs) #8

Kod pomiędzy tymi znacznikami zadziała tylko w przeglądarkach opartych na silniku IE (Trident).


(master of disaster) #9

plunio7 Poco nadawać mu klasę ? tu nie chodzi o div, tylko o atrybut img, on jest bez id i bez class.

Tak samo jak body, h1 itp.

W sumie _Puma_ , dobry pomysł, ale gdy będzie chciał mieć więcej obrazków, bez tego marginesu (np. na innych podstronach) to nie wypali.


(Blotny) #10

master of disaster , właśnie nie wypali, dlatego dać mu klasę i tylko dlań ustwić dolny margines?


(system) #11

Można dać te obrazki wszystkie w div np. div class="obrazki" i w css .obrazki img { ... }. Sposobów jest kilka, zależy jaki efekt ma być.