A przykładowo dlatego, że wymyślisz sobie potem by zwiększyć wysokość headera o głupie 10px i co? wszystko się posypie, będziesz wszędzie musiał wprowadzić korektę top o te 10px;
Zrobiłem tą masakryczną czynność i zmieniłem na 1024x768 i rzeczywiście. Nie dość że równa do prawej, to jeszcze strona ma scroll poziomu, bo strona się nie mieści
Moim zdaniem winą jest:
position:absolute; top:0;left:10%;
10% lewego. Co przy mniejszych rozdzielczościach spycha Ci stronę w prawo Jedna z moich stron w divie okalającym stronę jest po prostu:
To mu nie pomoże w absolutnym pozycjonowaniu, moim zdaniem powinien od razu zmienić na relative i z dyńki będzie. Jak dla mnie to pozycjonowania absolutnego powinno się używać tylko dla elementów “wyjmowanych” z layout-u.
Tam ci odpowiadamy, a ty tu na dobrych programach siedzisz i tam nie patrzysz. Jak Ci nie odpowiedzą na jednym forum dopiero pisz na drugim, a nie jednocześnie na dwóch
Nie masz dosłownie zmienić słów na “relative”, tylko zmienić generalny sposób pozycjonowania na relatywny podstawowe layouty można zakodować nawet nie używając słów relative itd. wystarczy float, clear.