Wysrodkowanie strony w IE i roznice w przegladarkach


(Djdrago) #1

Witam.

Stworzyłem własną stronę lecz nie wiem jak zrobić by była wyśrodkowana w IE bo w Firefoxie jest od razu po środku i rózni sie też troche wyglądem w IE:/ mógłby mi ktoś wytłumaczyć co wpisać w HTML?? czytałem juz na forach o centrowaniu strony ale nic nie zrozumiałem.


(Kutar 0) #2

Czy umiesz korzystać z szukajki? Chyba nie, a powinieneś się nauczyć :stuck_out_tongue:

http://forum.dobreprogramy.pl/search.php

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=175605


(Djdrago) #3

niestety jestem poczatkujacy i nic mi z tego nie wyszlo:/ wg malo co rozumiem z tego...mgłbyś mi to wytłumaczyc gdzie co i jak zrobić?


(system) #4

a przed


(Bambit) #5

generalnie całą stronę centruje się w ten sposób:

body { text-align: center; }

  #container { width: 80px; margin: 0 auto;

          text-align: left; }

wszystko wrzucasz w


(Djdrago) #6

diegoo zrobilem tak jak napisales to stronka sie wyśrodkowala ale i rozsypała:/ po bokach bilale tło i ogólnie kazdy moj napis albo stał sie niewidoczny albo zmienił kolor...

mógłbyś spojrzeć na mój kod w stylach i napisac gdzie to dokladnie zmienic:


(Bambit) #7

a daj jeszcze html


(Djdrago) #8

START

O STACJI

Dj's

logo.gif

 

 

src="images/1.gif" border=0

[ CHWILOWO NIEDOSTEPNE]

dj.jpg

INFO :

STRONA I RADIO W PRZEBUDOWIE....

 

ZAPRASZAM DO SLUCHANIA W PLAYERZE :

 



pluginspage=http://www.macromedia.com/go/getflashplayer align=middle



src=http://www.mp3asset.com/swf/mp3/minime.swf width=160 height=68



type=application/x-shockwave-flash



flashvars="myid=4041599path=2007/08/21mycolor=0xFFA757mycolor2=0xF33A22mycolor3=0xFF7B00autoplay=falserand=0f=3"



wmode="transparent" quality="high"





KONTAKT :

[GG : 8194816]

[@ : wojt_k@wp.pl]

 

 

xqlusive.gif

Copyright © Website by Drago 2007 ||


(Bambit) #9

nie mam całej Twojej strony z grafikami i trudno mi powiedzieć jak powinna wyglądać. bo wyśrodkowana u mnie jest.

a czy u siebie zmieniłeś to co na czerwono (ma być taka szerokość jaką ma Twoja stronka)


(system) #10

Do centrowania nie jest potrzebny dodatkowy div, dajesz to do body i działa.


(_mnich) #11

nie prościej było napisać po prostu

body { margin: 0 auto; }

(Kutar 0) #12

IE tego nie interpretuje


(Djdrago) #13

teraz to ja juz wogole nic nie czaje :? moze komus przesle szablon i mi wysrodkuje co??