Wysrodkowanie strony www


(Darom82) #1

Tworze sobie wlasna strone www: http://www.history.is.net.pl i chcialbym sobie wysrodkowac strone tak by byla na srodku z wszystkim jej podstronami tak jak np. ten serwis Czy ktos moze wie w jaki sposob to zrobic i moglby mi pomoc w tym :?:


(Krzychu_93) #2

w css dopisz

margin: auto;

(Darom82) #3

Krzychu_93 to co mi podałeś nie działa bo dalej niemam strony na środku :frowning: :frowning:

Tak wygląda mój plik style.css

#linki a { text-decoration: none; 

}


#wrap { 

margin: auto; 

width: 780px; 

}


ul, ul li {

   display: block;

   list-style: none;

   margin: auto;

   padding: 0;

}


ul li {

   width: 190px;

   padding-left: 10px;

   background: #3366CC no-repeat left top;

   border-width: 1px;

   border-style: solid;

   border-color: #003366 #0066FF #0066FF #003366;

}


ul a:link, ul a:visited {

   display: block;

   width: 169px;

   text-decoration: none;

   padding: 5px 10px;

   font-weight: bold;

   background: #6699FF repeat-x top;

   color: #333333;

   border-left: 1px solid #797;

}


ul a:hover {

   background-color: #0099CC;

   background-image: url("tlo2.gif");

   color: #000000;

}

Czy może mi ktoś pomóc wyśrodkować strone :?:


(el Santiago) #4

Generalnie, jeśli chcesz mieć “wrap” czyli jak sądzę główny DIV na środku strony (w tabelce byłoby to align=“center”) to użyj “margin: 0px auto;”.