Wystąpił błąd podczas instalacji urządzenia Odmowa dostępu


(Sadekdawid) #1

Zacznę od tego, że na PC łączę się z internetem za pomocą wifi. Po włączeniu komputera pokazało się jak zwykle okienko: "Wireless Client Configuration Utility" no i tu pierwszy problem wszystkie okienka dot. DHCP i innych adresów były puste. Sygnał był dobry. Jednak z internetm nie można się połączyć. Więc odinstalowałem sterownik od karty wifi na USB i teraz nie moge go zainstalować bo pokazuje się komuniikat: "Wystąpił błąd podczas instalacji urządzenia > Odmowa dostępu" No i nie instaluje się. Dodam, że wcześnie w menadżerze urządzeń pokazywał brak kart sieciowych w systemie. Nie mam pojęcia o co chodzi. Jak przywrócić internet mojemu PC? Liczę na waszą pomoc bo nic nie mogę wykombinować i chyba bede musiał formatować :confused:


(Msprungk) #2

Sprawdź w edytorze rejestru w kluczu

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\ czy użytkownik

"system" ma pełny dostęp do poszczególnych kluczy


(Lagbart) #3

Ja mam ten sam problem tyle że gdy instaluje drukarkę hp psc wcześniej miał problem z sterownikami od płyty głównej i zrobiłem format to te sterowniki zainstalowałem teraz nie mogę zainstalować sterowników od płyry głównej ale zrobiłem format i jest ok ale teraz to samo się dzieje ze sterownikami od drukarki i nie chce robić od nowa formatu bo jeszce by czasem nie pomogło co to jest za przyczyna i jak sobie z tym poradzić

znalazłem coś w necie jakiś program co niby właśnie ma pomóc w takich sytuacja ale niestety nic on nie pomógł


(Kolmar) #4

Panowie następnym razem to jak coś takiego macie to porządnie odinstalujcie sterowniki.

dawidryba , odinstaluj wszystkie sterowniki dotyczące magistrali usb, restart. Winda sama przeinstaluje sobie usb, później dla pewności zainstaluj te które masz na CD ze sterami do płyty głównej. Ta "brutalna" metoda w 90% pomaga.

lagbart , podaj mi konkretnie jaki masz model drukari, ja też miałem niemiłe doświadczenia z HP-kami :cry:


(Lagbart) #5

ja odinstalowałem wszystkie sterowniki raz jednego nie mogłem bo coś wystąpił błąd że system używa tego sterownika ale potem usunołem całe oprogramowanie.

model drukarki to

hp psc 1215 all-in-one

a sterowniki jakie instaluje to psc 1200 series

do tej pory było zawsze wszystko dobrze jak zainstaluje sterowniki to zaraz restartuje komputer i jak go uruchamiam to już normanlnie systemu nie włącze bo sytem blokuje uruchomienie i musze cofnąć wszystkie ustawienia


(Kolmar) #6

Więc tak spróbujmy wpierw tego:

1) Zdeinstaluj sterowniki

2) Zerknij w narzędziach administracyjnych na usługi jakie masz w systemie, być może jakaś bidulka od HP-ka się nie odinstalowała (czasami tak bywa), jeżeli jakaś jest to usuniesz ją za pomocą programu np. autoruns z pakietu sysinternals suite,

3) Przeczyść rejestr jakimś dobrym, bezpiecznym narzędziem (dobrze by było abyś własnoręcznie z rejestru pousuwał wpisy związane z "HP" ale nie wiem jaką masz wiedzę o rejestrze więc narazie proponuje czyszczenie zautomatyzowane), acha, zrób kopię rejestru na wszelki wypadek

4) restart i ponowna instalka, ważne jest abyś zainstalował najnowsze sterowniki.

Jeżeli nie pomoże to będziemy myśleć co dalej... powodzenia :wink:


(Lagbart) #7

wyczyściłem rejestr regclenr takim programem bo jakoś jeszcze mie nigdy nie znałem a zresztą tak bezpośrednio z rejestru też kilka usunołem, odinstalowałem wszystkie sterowniki i nadal to samo jeden sterownik (od obrazowania) czy coś takiego podejrzewam jest on od skanera ten się zainstalował dobrze a następne 2 z błędem. Jutro zobacze i zainstaluje tego hpeka na windowsie Vista zobaczę może chociaż na tamtym systemie mie będzie dobrze o to chodzi aby na jednym chociaż miał drukarkę

dzięki ci za pomoc

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/soft ... c=pl&cc=pl

na tej stronie jest programik jakiś który niby ma pomóc ale mi jako.ś nie pomógł

i jutro jeszcze spróbuje zainstalować całą płytkę powinny wtedy się chyba też zainstalować sterowniki i dopiero na koniec instalacji włączyć drukarkę bo do tej pory instalowałem tak że drukarkę włączałem miej więcej w połowie instalacji oprogramowania jak byłem o to poproszony


(Kolmar) #8

A próbowałeś ręcznie ją zainstalować przez aplet w panelu sterowania - add hardware (dodaj sprzęt).

Zrób zrzuty tych błędów, bo nie wiem o jakie chodzi.

PS. Jak masz Vista bez SP1 to prawdopodobnie będziesz mieć problem ze skanerem :expressionless:


(Lagbart) #9

prubawałem przez dodaj sprzet w panelu sterowania

a co do visty to dopiero wczoraj zainstalowałem jako drugi system będę musiał wtedy ściągnąć sp1 do visty najwyżej dzięki za informacje

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic539635.html

ma tym forum masz dokładnie ten sam błąd tyle że on tam dotyczy karty telewizyjnej. oni tam piszą coś odinstalowaniu sterowników specjalnym programem


(Kolmar) #10

Zdaje się, że producent coś przekombinował z tymi sterownikami, tak to jest z HP-kami, dobra marka nie oznacza, że musi wszysko działać tak jak trzeba :frowning:


(Lagbart) #11

zainstalowałem na viscie i jest ok spróbuje jeszcze ściągnąć sterowniki z visty na xpeka może się uda a jak nie to będe korzystał do drukowania z visty

dzięki za wszystko jak byś wpadł co to może być za przczyna to napisz

dzięki za wszystko


(Rasw) #12

Mam taki sam problem podczas instalacji "Urządzenie Audio Na High Definition Audio" - chodzi o coś do karty muzycznej zintegrowanej, i "Kontroler Multimediów Wideo" (do karty dźwiękowej.

Na początku udało mi się zainstalować to wszystko, ale się bawiłem, pozmieniałem sterowniki karty dźwiękowej i telewizyjnej i już nie chcą się te dwa urządzenia zainstalować. Nic nie daje ich odinstalowanie.

Teraz w menadżerze urządzeń są

-Urządzenie Audio Na High Definition Audio

-Kontroler Multimediów Wide

z wykrzykami (znaczy, że nie działają).

Jak się spróbuje zmienić sterownik względnie zaktualizować, instalacja przebiega normalnie - pojawia się komunikat, że sterownik nie jest podpisany cyfrowo (duszę Mimo To Kontynuuj ) i wszystko przebiega normalnie, tyle, że na końcu pojawia się komunikat:

Wystąpił błąd podczas instalacji urządzenia Odmowa dostępu.


(Kolmar) #13

Dzieje się tak ponieważ pliki tych urządzeń są w użyciu. Musisz dokładnie odinstalować sterownik/sterowniki.