Wyświetla obraz na czerwono po podłączeniu kablem hdmi do karty graficznej


(Animeonka123) #1

Problem polega na tym,że po podłączeniu monitora kablem hdmi do karty graficznej wyświetla się czerwony obraz a po chwili nawet go nie wyszukuje.

Karta graficzna : gigabyte geforce gtx1060

monitor: BenQ GW2270H

płyta główna: MSI B150M PRO-VD

Wentylatorki tek karty się nie kręcą ale to chyba zależy od stopni bo dopiero od 60 tak?

kabel hdmi działa bo sprawdzałam

Nie wiem czy powinnam podłączyć kablem dvi-d?i czy to coś zmieni (ale też takowego nie posiadam)

Komputer jest nowo składany wszystko działa cacy tylko coś jest nie tak z karta graficzną.

Jeżeli czegoś nie napisałam albo zapomniałam to piszcie 

Pozdrawiam

 

 


(JNJN) #2

Sprawdź na połączeniu DVI.

 

A pewny jesteś, że monitor OK?

 

Wszystko sprawdziłeś przy karcie grafiki, osadzenie w slocie, zasilanie?


(MrBeckham666) #3

dobrze by było tą grafikę podłączyć do innego pc jak problem tam występuje to ze wzgledu że pc jest nowy odawałbym na wymianę :slight_smile:


(Animeonka123) #4

tak jestem pewna że monitor jest jak najbardziej w porządku, podłączyłam moją karte graficzną do komputera mojego kolegi i u niego śmigała ładnie(ale dvi) on podłączył również swoją grafe na moim kompie i też działała (złączem hdmi), jedynie co to moja grafa nie działa na moim kompie , czy to możliwe ,że po prostu złącze hdmi jest zepsute? a dvi działa normalnie? spróbuje jeszcze podłączyć kablem dvi do mojego kompa, tylko potrzebuje adaptera i kabla dvi ;-; 

tak zasilanie podłączone, w slocie też stabilnie siedzi


(MrBeckham666) #5

sczerze chciałbym zobaczyć screnna jak to wygląda :slight_smile: