Witam. Stworzyłem sobie formularz, żeby dodać go sobie na stronę, lecz na końcu prac pojawił się problem. A mianowicie, nie wiem jak zrobić, żeby formularz został wysłany. Przycisk wyślij jest, więc wszystko wygląda ok. Zastosowałem funkcję mailto, ale wymaga ona dobrze skonfigurowanego programu pocztowego na komputerze wysyłającego, a tego nie chcę wymagać od osób, które będą wypełniać ten formularz. Czy jest możliwość, aby ten formularz był wysyłany na PW administratora lub na maila, ale bez użycia programu pocztowego na komputerze wysyłającego?
Najlepiej zrób tak: cały plik z formularzem zamień na rozszerzenie .php. Do tego pliku dołącz skrypt podany wyżej (dostosuj go do swojego formularza-poczytaj o odbieraniu POST po stronie php). W formularzu, w dodaj method=“POST” oraz action=“nazwa_pliku_w_którym_jest_formularz.php”
Aha, dzięki Mam jeszcze tylko problem, że nie mogę dostosować treści maila, bo mogę ustawić żeby wysyłały się co najwyżej 3 pola, a ja potrzebuję na mailu treści dziewięciu.