Wysyłanie i odbieranie e-maili z ONET.PL

Mój problem polega na braku możliwości wysyłania i odbierania maili z onet.pl poprzez program pocztowy! Próbowałem na programach takich jak: Microsoft Outlook 2007, Mozilla Thunderbird, IncerdMail czy DracoOrganizer. Przy wysyłaniu/odbieraniu poczty ciągle chciało potwierdzenia hasła i użytkownika. Po wielokrotnych próbach zaakceptowania poprawnej nazwy użytkownika i tego hasła nie odbierało! Wchodzę na stronę poczta.onet.pl wpisuję tamto hasło i co? Loguję się bez problemu. (skrót: żaden program pocztowy nie chce odbierać/wysyłać maili z onet-a) czy jest jakiś sposób?

Ps.Sprawdzałem serwery STMP i POP3

Zademonstruję konfigurację klienta poczty wbudowanego w przeglądarkę Opera.

Narzędzia -> Konta poczty i czatu -> Dodaj

Ogólne:

Nazwa konta -> wpisujemy cały adres e-mail

Pełna nazwa -> wpisujemy nazwę jaka będzie się wyświetlać u odbiorcy (zamiast adresu naszego e-mail np. zamiast JanKowalski@op.pl -> Jan Kowalski)

Adres e-mail -> nasz adres e-mail

Adres zwrotny -> powtarzamy cały e-mail

Serwery (Onet.pl):

Poczta przychodzaca

Serwer -> pop3.poczta.onet.pl (dla Onet.pl)

Port -> 110

Uwierzytelnienie -> Automatyczne

Użytkownik -> wpisujemy login (zazwyczaj wszystko to co przed @ -> JanKowalski) lub cały e-mail

Hasło -> nasze hasło do konta mail

Poczta wychodząca

Serwer -> smtp.poczta.onet.pl (Onet.pl)

Port -> 25

Uwierzytelnienie -> Automatyczne

Użytkownik -> wpisujemy login (zazwyczaj wszystko to co przed @) lub cały e-mail

Hasło -> jak wyżej

Odbieranie:

Pozostaw wiadomości na serwerze (podczas pierwszych prób konfiguracji klienta poczty lepiej tą funkcje zaznaczyć)

Wysyłanie:

Podpis -> wpisujemy tekst jaki ma być na samym dole przy każdym e-mail’u od nas (np. “Pozdrawiam”)

PS Musi działać

no i zawsze identycznie miałam jak napisałeś i zawsze ten komunikat wyskakiwał :evil:

Spróbuj z Operą (musisz ściągnąć i zainstalować przeglądarkę). Ja ostatnio próbowałem skonfigurować ThunderBirda (dwa konta na onet) i miałem ten sam problem (pytanie o hasło -> po podaniu wyskakiwał komunikat, że hasło błędne, a maile i tak znikały ze skrzynki…). Dałem sobie spokój. Na Operze nie mam tego problemu (sporadczyne problemy z połączeniem za pierwszym razem).

Dzięki za radę ale nie warto instalować Opery (nie lubię tej przeglądarki) jedynie dla poczty e-mail :? Już szybciej zaloguję się na onecie ;] Jedynym wyjściem jest zmiana e-maili w różnych serwisach ;] Dzięki za pomoc :slight_smile:

a gmeila prubowales

z gmailem jest podobnie - czasem mi nie wchodzi :?

musi wejść ja konfigurowałem program pocztowy w Viscie,popatrz w Tu

Nie do onetu ale jak ustawisz Gmail to możesz z onetu przekierować na Gmail

Ps

troszke namieszane bedzie