Mój problem polega na braku możliwości wysyłania i odbierania maili z onet.pl poprzez program pocztowy! Próbowałem na programach takich jak: Microsoft Outlook 2007, Mozilla Thunderbird, IncerdMail czy DracoOrganizer. Przy wysyłaniu/odbieraniu poczty ciągle chciało potwierdzenia hasła i użytkownika. Po wielokrotnych próbach zaakceptowania poprawnej nazwy użytkownika i tego hasła nie odbierało! Wchodzę na stronę poczta.onet.pl wpisuję tamto hasło i co? Loguję się bez problemu. (skrót: żaden program pocztowy nie chce odbierać/wysyłać maili z onet-a) czy jest jakiś sposób?
Spróbuj z Operą (musisz ściągnąć i zainstalować przeglądarkę). Ja ostatnio próbowałem skonfigurować ThunderBirda (dwa konta na onet) i miałem ten sam problem (pytanie o hasło -> po podaniu wyskakiwał komunikat, że hasło błędne, a maile i tak znikały ze skrzynki…). Dałem sobie spokój. Na Operze nie mam tego problemu (sporadczyne problemy z połączeniem za pierwszym razem).
Dzięki za radę ale nie warto instalować Opery (nie lubię tej przeglądarki) jedynie dla poczty e-mail :? Już szybciej zaloguję się na onecie ;] Jedynym wyjściem jest zmiana e-maili w różnych serwisach ;] Dzięki za pomoc