Wysyłanie maili z www!


(Musialowski Tomasz) #1

(L337 Crew) #2

(Musialowski Tomasz) #3

spoko spróbuje tego.


(Fora) #4

do wysyłania meili polecam klase phpmailer :slight_smile:

http://phpmailer.sourceforge.net/


(Bartekviper) #5

Ja ci radze tak:

  1. Przeczytak kurs o PHP (najlepiej na http://pl2.php.net) a dokładniej o funkcji mail() oraz $_POST[""].

  2. Napisz gotowy skrypt.

Złączono Posta : 05.07.2006 (Sro) 13:46

Ja ci radze tak:

  1. Przeczytak kurs o PHP (najlepiej na http://pl2.php.net) a dokładniej o funkcji mail() oraz $_POST[""].

  2. Napisz gotowy skrypt.


(Musialowski Tomasz) #6

(Fora) #7

A czasami czy twój serwer do wysyłania poczty nie wymaga autoryzacji ??


(Musialowski Tomasz) #8

chyba tak ;/ spróbuje czegoś innego.


(Fora) #9

plik readme z phpmailer

powiedz mi gdzie tutaj jest baza danych !!


(Musialowski Tomasz) #10

nie czytałem readme. może mi ktoś przetłumaczyć tą instalacje lub opisać po krótce :?:


(Fora) #11

http://60free.ovh.org/pl/support/support_guidesPhpMailer.html

tutaj masz p polsku co i jak

i tutaj kolejny tut http://www.php.webpacket.net/artykuly.php?dzial=11&id=316


(Musialowski Tomasz) #12

przed chwileczką to samo znalazłem :slight_smile: ale i tak dzięki

Złączono Posta : 05.07.2006 (Sro) 14:27

no cóż i tak nie mam pojęcia jak sie tego używa :frowning: nie wiem w jakie pliki trzeba wejśc i jak sporządzić am formularz. ma może ktoś coś prostszego :?:


(system) #13

:arrow: http://webmaster.helion.pl/kurshtml/form/form.htm


(Musialowski Tomasz) #14

właśnie z tego kożystałem i wyszedł mi ten plik POSTDATA.ATT w mailu zamiast treści. ma ktoś może prosty gotowy skrypt, który będzie wysyłał maile z poziomu przeglądarki :?: (prostszy od poprzednich i łatwy w instalacji). Jeżeli nie to niech chociaż mi powie co jest nie tak w tym moim i tym co napisał L337 Crew :?:


(Fora) #15

wątpie czy prostszy znajdziesz :slight_smile:

z funkcji mail() możesz skożystać tylko i wyłącznie wtedy jeżeli serwer poczty nie wymaga autoryzacji.


(Musialowski Tomasz) #16

filuniu nie wiesz przypadkiem jak krok po korku wrzucić na stronke phpmailera :?:


(Fora) #17

:o nie pamiętam dokładnie ale masz podane 2 adresy w których jest wszystko podane co i jak :o


(Musialowski Tomasz) #18

jak dla laika troche mało są zrozumiałe tłumaczenia ale spoko postaram sie może dam sobie rade. dzięki za pomoc.


(Fora) #19

a że tak zapytam w jakim stopniu znasz PHP??


(Musialowski Tomasz) #20

niskim (prawie wcale), potrafie tylko używać funkcji include, wkejać proste skrypty i instalować co nieco. Niestety i to mi nie wyszło. Oto efekty http://www.break.freehost.pl/formularz2.php Ahhh co znowu źle zrobiłem ;/