Wysyłanie plików na dysk google powoduje utratę pamięci wewnętrznej i pliki się długo wysyłają

Witam, nagrywałem filmiki w sylwestra i chciałem wszystko zmontować. By uniknąć ewentualnego formatowania karty, przy wkładaniu jej przez adapter do portu USB wrzucałem filmiki na chmurę na dysk Google. Włączyłem dane i tu zaczynają się schody, transfer stoi w miejscu a podstawowa pamięć wbudowana mojego telefonu, na czas transferu zostaje zredukowana do kilobajtów lub całkiem jest zapełniona, próbowałem nawet przez całą noc włączyć to wysyłanie danych i stanęło tam, gdzie się zatrzymało.

Mój telefon to LG G3 Beat D722K android lolipop

zwiększ plik wymiany stronicowaniahttps://komputerowapasja.pl/plik-wymiany-plik-stronicowania

Nie ma takiej możliwości aby karta została bez pytania sformatowana podczas wkładania do slotu…

Jeśli się boisz zmian na karcie to jeśli jest to adaptor z interface’m docelowym SD, przestaw suwak z boku. Sprawi to, że karta będzie tylko do odczytu.

@stens1950
rzecz się dzieje przy telefonie, nie komputerze

@Berion
Mam takie coś https://allegro.pl/oferta/czytnik-kart-pamieci-pendrive-sd-sdhc-mmc-ak37a-5077458733

Może już się zużywa, bo była używana. Odpinam z interfejsu telefonu, wkładam w ten czytnik i do portu USB, czasem nie odczyta, to wyjmuje i wkładam ponownie. Pliki udało się zgrać za pierwszym razem, ale tak na przyszłość chciałbym wiedzieć.

Po co ty przekładasz kartę do czytnika??? Podepnij telefon bezpośrednio do komputera i masz dostęp do karty bez kombinowania z zewnętrznymi czytnikami USB Chińskiej produkcji no-name.

Co do zapełniania pamięci przez Dysk Google, to masz prawdopodobnie wlączoną synchronizację wszystkiego i ci pobiera z chmury…

Niedawno siedzę w androidzie i nigdy się tak nie bawiłem. Kabel od ładowarki jest separowany z samą ładowarką, nada się do tego?

Jak ma odpowiednią ilość wyprowadzeń do pinów w USB A, to powinien go Windows wykryć.

Jak nie, to masz tani kabel USB tylko do ładowania.

Przez chiński kabel nie było widać, ale przez inny już tak.

Ten adaptor to jest straszny badziew, zainwestuj w coś bezpieczniejszego jak np. czytnik Kingstone’a. W każdym razie ja mówiłem o suwaku na samej karcie SD/SDHC/SDXC (nie micro tylko normalnej dużej).

Co do podłączenia via USB. Zależy jeszcze od trybu. Dla Ciebie najbezpieczniejszy, ale za to wolny, będzie MTP. MSC z kolei szybki, ale wystawia partycję gościowi.

Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.