Cześć,
Mam do Was pytanie, otóż potrzebuję wyszukać około 50 plików w folderze kilka razy większym (około 300 plików), da się to zrobić za pomocą jednego narzędzia? Pracuję na windows 10.
Dzięki,
Miłego dnia
Cześć,
Mam do Was pytanie, otóż potrzebuję wyszukać około 50 plików w folderze kilka razy większym (około 300 plików), da się to zrobić za pomocą jednego narzędzia? Pracuję na windows 10.
Dzięki,
Miłego dnia
Te pliki mają coś charakterystycznego w nazwie lub rozszerzeniu?
Nazwy mają charakterystyczne (mieszanka cyfr i liter) ale każdy plik ma inną nazwę a są to JPG głównie.
A możesz być bardziej konkretny? Wymień cechę charakteryzującą pliki przez Ciebie porządne. Po komentarzu wyżej wnioskuję, że chcesz szukać po nazwie, ja korzystam z Total Commandera i jego funkcji “szukaj”. Odpowiednie użycie znaków “?”, “*” działa cuda (krótki poradnik)
Niestety w tym przypadku to nie zadziała gdyż tutaj chce aby po konkretnych nazwach mi znalazło te pliki. Mam zapisane 50 nazw w excelu i te konkretne pliki muszę znaleźć, niestety znaki mogą znajdować się również w innych plikach, których nie chcę. W tym przypadku cieżko sprecyzować nazwę każdego pliku gdyż się różnią np. ARP3F43AG. Myślałem, że jest jakiś sposób gdzie wpisze moje nazwy i mi dokładnie to wyszuka aby nie bawić się w pojedyńcze.
W teorii możesz szukać po ; Najprościej było by napisać jakiś skrypt który by wziął dane z exela i je wprowadził po ; do wyszukiwarki. Nie wiem może jak będę mieć sporo wolnego czasu to to napiszę (na pewno nie do wtorku). Chyba ,że ktoś ma jakiś szybszy sposób. Co z tymi plikami później chcesz zrobić?
Te pliczki będą mi potrzebne do pracy w excelu
W jakim sensie? Masz je do exela wkleić czy jak?
Jedne 50 plików to są JPG a drugie 50 to pliki excela