Jak już było pisane, szykuje się nowa wersja forum, więc jakiekolwiek zmiany są nielogiczne.
…Ciekawe co na to administracja
Czy Ty czytasz posty wyżej?
Jeśli nie to przeczytaj post Monczkina, ten nad Twoim… :?
W nowej wersji - być może. Zresztą, nie jest wiadome, co tam będzie Sugestie po prostu mogą być wypisywane na Forum i jest to zawsze analizowane, jeśli jest sensowne. Gdy zajdzie potrzeba, Administracja wypowie się w temacie.
Morgen :lol: poczytaj jeszcze raz mój i ten pod moim tzn.
rozumiesz teraz ?? jeszcze raz przeglądnąłem temat dla pewności i naprawdę nie widzę awatara z…podpisem Admin
Tak, ale wydawało mi się, że temat dotyczy tej wersji forum dlatego tak “najechałem” na Ciebie, bo tutaj żadnych zmian nie będzie. Czyli z góry było wiadomo co na ten temat administracja.
Widzę jednak, że boczi nawiązał już do nowszej wersji forum… czyli ciekawe co administracja na wyszukiwarkę google w nowej wersji 8)
pzdr
Po co wyszukiwarka Googli na forum, skoro większość nowoczesnych przeglądarek posiada ją wbudowaną w prawym górnym rogu?
No tak Google jest najlepszą szukajką i ta mała forumowa sobie może przy nim… Nic nie może Ale teraz w każdej przeglądarce jest pole wyszukiwarki i do czasu nadejścia nowej wersji forum trzeba się nim posługiwać
Zauważcie, że ta w przeglądarkach wcale nie szuka w domenie dobreprogramy.pl 8)
Czyli tak jakbyście otworzyli google.pl i wpisali poszukiwaną frazę - szukając na wszystkich stronach…
użycie site: forum.dobreprogramy.pl [fraza] jest znacznie lepsze niż szukajka z phpbb i z niej korzystam od dawna - szybsza, trafniejsze wyniki i … brak limitów czasowych.
Swoją drogą Krogulec pisał odnośnie vortalowej szukajki, a skoro i forum będzie zintegrowane z vortalem - oznacza, że mechanizm szukania będzie taki jak na vortalu :]
Czyli pozostaje nam czekać
Jedyny minus używania wyszukiwarki google z zastosowaniem w/w sposobu to fakt, iż nie uwzględnia ona w swoich wynikach najnowszych postów/tematów.
Natomiast forumowa szukajka już z tym problemu nie ma.
Może i to nie jest tak istotne, ale zawsze to omija jakiś procent wyników.
Devil - mówisz?
To spójrz na ten link
post mojego poprzednika - 3qxv :]
Google co godzine aktualizuje (przynajmniej tak zauważyłem na tym forum). Pomijam fakt, że jak post/temat jest w odpowiednim miejscu (dział itd.) to zanim założymy temat powinien nam się rzucić w oczy.
Jeśli nie ma go w najnowszych topikach - warto wówczas poszukać
pozdrawiam.