Wyszukiwarka google na forum dp?

Jak już było pisane, szykuje się nowa wersja forum, więc jakiekolwiek zmiany są nielogiczne.

…Ciekawe co na to administracja :wink:

Czy Ty czytasz posty wyżej?

Jeśli nie to przeczytaj post Monczkina, ten nad Twoim… :?

W nowej wersji - być może. Zresztą, nie jest wiadome, co tam będzie :stuck_out_tongue: Sugestie po prostu mogą być wypisywane na Forum i jest to zawsze analizowane, jeśli jest sensowne. Gdy zajdzie potrzeba, Administracja wypowie się w temacie.

Morgen :lol: poczytaj jeszcze raz mój i ten pod moim tzn.

rozumiesz teraz ?? jeszcze raz przeglądnąłem temat dla pewności i naprawdę nie widzę awatara z…podpisem Admin

Tak, ale wydawało mi się, że temat dotyczy tej wersji forum dlatego tak “najechałem” na Ciebie, bo tutaj żadnych zmian nie będzie. Czyli z góry było wiadomo co na ten temat administracja. :wink:

Widzę jednak, że boczi nawiązał już do nowszej wersji forum… czyli ciekawe co administracja na wyszukiwarkę google w nowej wersji 8)

pzdr

Po co wyszukiwarka Googli na forum, skoro większość nowoczesnych przeglądarek posiada ją wbudowaną w prawym górnym rogu?

No tak Google jest najlepszą szukajką i ta mała forumowa sobie może przy nim… Nic nie może :stuck_out_tongue: Ale teraz w każdej przeglądarce jest pole wyszukiwarki i do czasu nadejścia nowej wersji forum trzeba się nim posługiwać :stuck_out_tongue:

Zauważcie, że ta w przeglądarkach wcale nie szuka w domenie dobreprogramy.pl 8)

Czyli tak jakbyście otworzyli google.pl i wpisali poszukiwaną frazę - szukając na wszystkich stronach…

użycie site: forum.dobreprogramy.pl [fraza] jest znacznie lepsze niż szukajka z phpbb i z niej korzystam od dawna - szybsza, trafniejsze wyniki i … brak limitów czasowych.

Swoją drogą Krogulec pisał odnośnie vortalowej szukajki, a skoro i forum będzie zintegrowane z vortalem - oznacza, że mechanizm szukania będzie taki jak na vortalu :]

Czyli pozostaje nam czekać :zegar:

Jedyny minus używania wyszukiwarki google z zastosowaniem w/w sposobu to fakt, iż nie uwzględnia ona w swoich wynikach najnowszych postów/tematów.

Natomiast forumowa szukajka już z tym problemu nie ma.

Może i to nie jest tak istotne, ale zawsze to omija jakiś procent wyników.

Devil - mówisz?

To spójrz na ten link

post mojego poprzednika - 3qxv :]

Google co godzine aktualizuje (przynajmniej tak zauważyłem na tym forum). Pomijam fakt, że jak post/temat jest w odpowiednim miejscu (dział itd.) to zanim założymy temat powinien nam się rzucić w oczy.

Jeśli nie ma go w najnowszych topikach - warto wówczas poszukać :stuck_out_tongue:

pozdrawiam.