Wyszukiwarka google na forum dp?

wiec tak mam pomysł

żeby dodać na forum wyszukiwarke google

bo często w tematach jest

zajrzyj do google

wiec google było by już na forum obrazu

opis :

Mam do was Skrypt Wyszukiwarka Google.

Skrypt wystarczy skopiować i wkleić w PA \ fora \ edytuj \ opis. Skrypt działa na 100%

Możliwość wyboru

Światowy/Polski Internet

1. Lista rozwijalna

Na świecie
    W Polsce

2. Pole opcji

Na świecie
    W Polsce

W serwisie/Na świecie 1. Lista rozwijalna

W serwisie
W Internecie

2.Pole opcji

W serwisie
W Internecie

W serwisie/W Polsce 1. Lista rozwijalna

W serwisie
W Internecie

2.Pole opcji

W serwisie
W Internecie

To, że

to jest inny problem. Wystarczy, żeby user “polecający google”, zadał sobie trud i podał link do wyników wyszukiwania, co niestety jest dużym problemem. :roll:

Pomijam, że ten zapis

jest nagminnie ignorowany. Tak więc dodanie wyszukiwarki zmieni coś ?? Z doświadczenia wiem, że nie.

Osobiście uważam, że jest to zbędne rozwiązanie.

BTW. Popraw tytuł…

ja to bym bardzie proponował by użyć wyszukiwarki google do szukania po forum DP !

dlaczego ?

ano dlatego że forumowa szukajka jest bądźmy szczerzy do d … :slight_smile:

czasem się zdaża że szukam czegoś w forumowej szukajce i brak wyników a jeśli są to na entej stronie …

wpisuje szukaną frazę w google i pierwszy wyniki prowadzi do forum od razu z interesującym mnie pytaniem :stuck_out_tongue:

też jestem ZA

może wtedy nie było by problemów z tym

Na pewno będą te same problemy.

Forumowa szukajka nie jest wcale taka zła, trzeba umieć z niej korzystać. Może nie zawsze trafimy na to, co chcemy ale po wpisaniu frazy “jaki antywirus” na pewno znajdziemy dobry wynik, a mimo to takie tematy się wciąż pojawiają.

Wyszukiwarka google nie potrzebna - dlatego, że dużo nie da…

Może by nie było problemów, gdyby

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?p=980957

BTW - a od czego są

??

Jak ktoś nie chce, nie potrafi sprecyzować pytania, bo żadne dodatki nie pomogą :stuck_out_tongue:

no nie do końca jest to prawda :stuck_out_tongue:

forumowa szukajka jest troche dziwna niekiedy i powolna .

googlowa szukajka znacznie lepiej sobie radzi z wyszukiwaniem :slight_smile:

nawet jak sie nie wie co się szuka to google to wyszuka :smiley:

hm … a może forumowa szukajka wymaga specjalnej obsługi ? jeśli tak to chętnie przeczytam jak się sprawnie ją posługiwać :stuck_out_tongue:

Złączono Posta : 01.08.2007 (Sro) 18:42

taka ciekawostka :stuck_out_tongue:

powiedzmy szukamy coś o optymalizacji xp

więc wpisujemy w google

site:forum.dobreprogramy.pl optymalizacja xp

site:forum.dobreprogramy.pl

site: nazwa strony odpowiada zaszukanie na konkretnej stronie jak by ktos nie wiedział :stuck_out_tongue:

optymalizacja xp

to nasz słowo kluczowe :slight_smile:

wpiszmy teraz to samo słowo kluczowe w naszą forumową szukajke …

pierwszy wynik z google prowadzi mnie do

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=76580

a pierwszy wyniki z szukajki forumowej

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … ymalizacja

wprawdzie w treści jest podany link do tutka o optymalizacji ale nie każdemu chce się czytać pół strony by wyszukać ten konkretny link :stuck_out_tongue:

więc moim zdaniem zdecydowanie 1-0 dla google :smiley:

wyniki pozostawiam do waszej interpretacji :stuck_out_tongue:

http://opty.xlo.torun.pl/biblioteka/szukaj.html

a lećmy dalej :stuck_out_tongue:

powiedzmy szukam lapka za 3 tysiące …

to wklepuje w google

site:forum.dobreprogramy.pl laptop za 3000

wynik googlai mam pełno wyników i same podobne tematy na forum :stuck_out_tongue: teraz wpisuję w forumową szukajkę

laptop za 3000

i … oto pierwszy link jaki wyskoczył (pominę już fakt że długo szukało)

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … aptop+3000

to co panowie ?

już 2-0 dla google ? :slight_smile:

Wg. mnie nie ma to najmniejszego sensu.

Pamiętajmy o tym, że trwają prace nad nową wersją forum …nie wiemy jak tam zaimplementowana szukajka będzie się sprawowała.

W tej wersji raczej szkoda kombinować - co więcej, uwżam że i tak jak ktoś chce użyć googla to to zrobi …a jak ktoś ma uraz do szukajki czy dwie lewe ręce, to i tak nic nie pomoże :stuck_out_tongue:

Poczekajmy co nam czas przyniesie.

pamiętamy pamietami :slight_smile:

ale może przeczyta to jakiś admin i pomyślą nad zaimplementowaniem tego w nowej wersji … :>

bo osobiście uważam że za pomocą googla jest znacznie łatwiej przeszukiwać zasoby forum .

tak tylko wiesz nie każdy wie że tak można …

pozatym czasem zdaży się żę user nawet szuka z forumowej szukajki ale i tak nic nie znajduje … a gdy założy temat zaraz mu wszyscy mówia “szukaaaaaj” ;]

i taki osobnik jest w kropce bo … przeciesz szukał … :?

author_vision

Tak z ciekawości pytam. Google co jaki czas zagląda na forum. ?? Pytam, bo nie miałem potrzeby interesować się tą kwestią.

tego to ja ci nie powiem :slight_smile:

ale pamiętam że ostatnio coś szukałem i google zaindeksowało wątek który miał ledwo 3 dni

więc chyba często tu zagląda ?

zresztą o t oraczej trzeba by zapytać administrację jak jest ustawione

hmm, ja ostatnio widziałem nawet 6h

Google zagląda na forum co 7 godzin non stop

Szukajka phpBB jest generalnie lipna. :slight_smile: Pomysł moim zdaniem jest wart realizacji - ma to wiele pozytywnych aspektów: poprawi jakość wyników i może podnieść page rank forum. :wink:

Oczywiście za. Nie korzystam z wyszukiwarek na forach, bo przy ich pomocy po prostu nie da się nic znaleźć, są strasznie upośledzone - dlatego strasznie denerwuje mnie tekst “Opcja szukaj!”.

Szukajki na forach phpBB w ogóle nie powinno być, dopóki ktoś jej nie “naprawi”.

to jak ??

admin doda ta wyszukiwarkę ??

Jak doda, to z pewnością zauważysz :wink:

Ponaglanie nic tu nie da.

albo nawet mniej.

Jednak samo zaglądnięcie to nie wszystko. Liczy się również szybkość indeksowania danych, którą można ustawić w narzędziach webmasterów.

Na swojej stronie zaimplementowałem takową wyszukiwarkę, tyle że wraz z reklamami adsense. Z rezultatów jestem zadowolony, bo wiem przez co przechodziłem, gdy próbowałem napisać w miarę dobrą szukajkę (tysiące algorytmów, z reguły należało mieszać inne języki programowania), a i tak nie działało to zbyt szybko.