Wyszukiwarka ignoruje słowa - kto to wymyślił?

Chciałem poszukać sobie na forum czegoś o współpracy kalendarza google z komórką. Wszedłem na wyszukiwarkę wpisuję google+calendar+komórkowy i co? Wyszukiwarka bezczelnie mnie ignoruje. Pytam się więc kto to wymyślił?

55b3a0c99e4bc5dcm.jpg.

Jeśli jakieś słowa były często używane, to znaczy że wiele osób o to pyta. Chyba więc nie było by rozsądnie zakładać nowy temat?

Przetestowałem:

google+calendar+komórkowy

i

google-calendar-komórkowy

i okazuje się, że wyświtla sie to samo (Te słowa były ignorowane ponieważ występują zbyt często…). Potem wpisałem

google calendar komórkowy

i wyświtliły się 2 tematy (ten+inny).

Fakt, często drażni ten komunikat, w dodatku uniemożliwia poprawne korzystanie z wyszukiwarki.

Zapewne wyłączenie tego ograniczenia przez administrację rozwiąże problem :slight_smile:

Fakt (chociaż to tylko moje zdanie) szukajka dziła gorzej

• czule wspominam “stare forum” , tam wszyskie informacje dawała na tacy

U mnie niekiedy wyszukiwarka protestuje gdy próbuję wpisać słowo 2-literowe lub krótsze albo takie, które często wystepuje w bazie.

Jeśli coś często się powtarza to chyba właśnie lepiej skorzystać z wyszukiwarki niż założyć nowy temat :smiley: Wyszukiwarka niestety sądzi inaczej.

Wiesz… może od razu należy pozwolić, aby użytkownicy szukali słowa “a” w bazie postów forum? :slight_smile: Gwarantuje ci, że PHP i MySQL przy takich zapytaniach by się nie wyrobiły.

Jeśli szukajka nie działa poprawnie, zawsze można skorzystać z Google, dodając w zapytaniu ciąg “site:forum.dobrerpogramy.pl”

Dla przykładu wyniki wyszukiwania Szarex a:

http://www.google.com/search?client=ope … 8&oe=utf-8