Szarex
(Szarex2 0)
29 Luty 2008 13:03
Chciałem poszukać sobie na forum czegoś o współpracy kalendarza google z komórką. Wszedłem na wyszukiwarkę wpisuję google+calendar+komórkowy i co? Wyszukiwarka bezczelnie mnie ignoruje. Pytam się więc kto to wymyślił?
.
Jeśli jakieś słowa były często używane, to znaczy że wiele osób o to pyta. Chyba więc nie było by rozsądnie zakładać nowy temat?
Przetestowałem:
google+calendar+komórkowy
i
google-calendar-komórkowy
i okazuje się, że wyświtla sie to samo (Te słowa były ignorowane ponieważ występują zbyt często…). Potem wpisałem
google calendar komórkowy
i wyświtliły się 2 tematy (ten+inny).
Fakt, często drażni ten komunikat, w dodatku uniemożliwia poprawne korzystanie z wyszukiwarki.
Zapewne wyłączenie tego ograniczenia przez administrację rozwiąże problem
Fakt (chociaż to tylko moje zdanie) szukajka dziła gorzej
czule wspominam “stare forum” , tam wszyskie informacje dawała na tacy
Kpc21
(Kpc21)
1 Czerwiec 2008 08:53
U mnie niekiedy wyszukiwarka protestuje gdy próbuję wpisać słowo 2-literowe lub krótsze albo takie, które często wystepuje w bazie.
Jeśli coś często się powtarza to chyba właśnie lepiej skorzystać z wyszukiwarki niż założyć nowy temat Wyszukiwarka niestety sądzi inaczej.
system
(system)
2 Czerwiec 2008 09:29
Wiesz… może od razu należy pozwolić, aby użytkownicy szukali słowa “a” w bazie postów forum? Gwarantuje ci, że PHP i MySQL przy takich zapytaniach by się nie wyrobiły.
Kpc21
(Kpc21)
8 Czerwiec 2008 13:16
Jeśli szukajka nie działa poprawnie, zawsze można skorzystać z Google, dodając w zapytaniu ciąg “site:forum.dobrerpogramy.pl”
Dla przykładu wyniki wyszukiwania Szarex a:
http://www.google.com/search?client=ope … 8&oe=utf-8