To zabrzmi jak prowokacja-mam windę od 5 lat i nie robiłem formatu…Jest jednak pewien warunek-głowa na karku,zabezpieczenia i raz na miesiąc generalne porządki, no i Win98SE a nie dziurawy jak ser XP:)
Ale i tak przechodzę na linux’a…
To zabrzmi jak prowokacja-mam windę od 5 lat i nie robiłem formatu…Jest jednak pewien warunek-głowa na karku,zabezpieczenia i raz na miesiąc generalne porządki, no i Win98SE a nie dziurawy jak ser XP:)
Ale i tak przechodzę na linux’a…
a ja regularnie co miesiąc. zajmuje mi to tylko 1 minut bo mam xp zgranego ghostem. ogólnie instaluje u siebie bardzo dużo programów tylko po to aby je przetestować a to troche rejestr zaśmieca. ghostem zgralem sobie system wraz z zainstalowanyi programami, na c: nic nie trzymam więc ogólnie reinstall mi nie sprawia zadnych problemów. 15 minut co miesiac i zawsze moge sie cieszyc “świeżym” systemem
mi wytrzymał ponad 2 lata ale chodził już jakby chciał a nie mógł po formacie to samo diagnoza - dokańczający żywota dysk i niepotrzebny format a komp działał przynajmniej 4 godziny dziennie jakby ktoś gadał że stał w szafie
A myślisz że jest to dobre dla Twojego HDD ??
tego samego twardziela mam 4 lata i chodzi bez zarzutów a komp jest włączony czasami przez cały dzień i nie zauważyłem aby dzialo sie cos zlego. nie zauwazylem nawet zeby wydajnosc spadla. chodzi normalnie
NA Win 98 SE format był 3 lata temu
Oczywiście - regularne sprzątanie
Na samym początku miałem 98SE chodził mi 1,5roku teraz mam windows XP Profesional SP2 chodzi mi pół roku jak narazie jest wszystko dobrze .
Jaki Pan - taki system
Mój rekord na WinXP to około 16 miesięcy, obecnie system mam od września - czyli 8 miesięcy i działa jak należy, chociaż trochę przejść było
srednio 3-5 meisiecy, pozniej zmieniam by odswiezyc
najkrócej to około tygodnia, i padł nie z mojej winy
Gdy miałem Windows 98 przez 3 lata ani razu nie musiałem formatować dysku. A potem na jego miejsce zainstalowałem Slackware
A umnie jest od października czyli troche jest
Ale juz się sypie, brak tylko czasu na naprawe
Windowsa mialem ok 8-9 miechow bo mialem zrypany na maxa czytnik, a nie chcialo mi sie isc po nowy do shopa, wiec nie byla jak przeinstalowac… a byly to czasy winda98.
mi nieraz pisze Połączenie przerwane przez zdalny serwer, ale żadnych wirusów nie mam