Witam.
Posiadam dany skrypt, który wykonuje się po kliknięciu w odpowiedni przycisk.
Czy można osiągnąć taki efekt poprzez wpisanie w pasku adresu danego kodu, który wywołałby dany skrypt tak jakby w niego kliknął?
Pozdrawiam
Witam.
Posiadam dany skrypt, który wykonuje się po kliknięciu w odpowiedni przycisk.
Czy można osiągnąć taki efekt poprzez wpisanie w pasku adresu danego kodu, który wywołałby dany skrypt tak jakby w niego kliknął?
Pozdrawiam
przycisk wywołuje funkcję, tę samą funkcję możesz wywołać wpisując w pasku adresu
javascript:nazwa_funkcji();
np:
javascript:alert();
Czyli jak będzie wyglądała całość?
z adresem strony?
Adresu strony się nie podaje - najpierw musi się ona normalnie załadować. Wtedy za pomocą powyższego możesz uruchomić dowolny kod w JavaScript (nie wszystkie przeglądarki www na to domyślnie pozwalają - np. FF to blokuje a IE pozwala na użycie).
Możesz też ustawić tak, by strona automatycznie uruchomiła dany skrypt (wpisany w kodzie strony) po wczytaniu przez przeglądarkę.
Mam taką sytuację. Jest baner reklamowy, który przekierowuje mnie do innej strony, chciałbym żeby ta strony wyświetliła się z wywołanym skryptem, ale tylko w tej jednej sytuacji(po przejściu poprzez baner).
Nie rozumiem do końca jak powinienem to zrobić.
Mogę liczyć jeszcze na jakąś wskazówkę?
Dodaj id do linka, a w php przyrównaj intval zmiennej do id którego dałeś banerowi, jeśli tak, dodaj wywołanie funkcji w onload / document.ready etc (w php)
Dzięki za pomoc
Hej
Mam napisany skrypt i ładnie działa na laptopie dodam, że skrypt polega na skopiowaniu adresu strony i przekazanie go do nowej strony. Problem polega na tym że uruchomiony skrypt na telefonie przekazuję adres pustej nowej karty zamiast adres otwartej strony .