Witam,
Mam prośbę o pomoc z pingiem, jaki występuje na moim Internecie.
Grajac w nowego Black Ops 4 średni ping graczy waha się w przedziale 50-55ms. u mnie podstawowy ping w grze jest na poziomie ok 90ms.
Posiadam VDSL z Orange (Neostrada) w opcji 80/8 osiaga predkosc do 31 Download, 8mbit Upload.
Czytalem w internecie by zglosic infolinii i obnizyć interleaver detph()głębokość przeplotu)
Poniżej podstawowe informacje z routera prosba co zrobic by obnizyc ping.
status linii DSL
2.1
stan połączenia DSL
włączone
2.2
tryb synchronizacji DSL
VDSL
2.3
ostatnia synchronizacja DSL
18 października 2018, 21:29
2.4
czas połączenia DSL
00 d 02 g 57 m 40 s
prędkość i margines szumu
2.5
prędkość synchronizacji DSL w górę
8568 Kb/s
2.6
prędkość synchronizacji DSL w dół
33443 Kb/s
2.7
margines szumu w dół
11.6 dB
jakość linii (błędy)
2.8
liczba sekund z błędami (ES) w trakcie pobierania (od momentu ostatniej synchronizacji)
1
2.9
Sekundy z poważnymi błędami (SES) w trakcie pobierania (od momentu ostatniej synchronizacji)
Jeżeli chodzi o inne gry odbiegam od średniej. Jeżeli średnia wychodzi innych osób 40ms ja mam pod 90ms.
Na internecie znacznie wolniejszym na drugim mieszkaniu w Krk gdzie internet jest 8/2 mam ping w granicach 45ms
Ping to temat rzeka , wina może leżeć po twojej stronie ,po stronie dostawcy internetu ,a najczęściej
leży po stronie lokalizacji i dostępności serwerów danej gry ,jeśli serwery na których hula gra są blisko to i ping jest na niskim poziomie ,jeśli daleko [ czytaj w innym kraju a im dalej od twojego tym gorzej ] ping rośnie i tego nie przeskoczysz.
Nie ma takich urządzeń pośredniczących w transmisji w domowej sieci, które wygenerowałyby tak ogromne opóźnienie (~45 ms) i jednocześnie nie wpływałoby to na resztę jej parametrów, więc taki test nie ma sensu