Wziąć towar na raty,co trzeba posiadać?

Witam,

z chęcią bym wziął towar na raty;)

i tu pytanie co trzeba mieć,czy wystarczy umowa o pracę jaką daje McDonald? #-o

dzieki za info

Różnie bywa. Z reguły chcą:

• Dwa dowody tożsamości ze zdjęciem. W tym dowód osobisty. I numer PESEL (jest w dowodzie), albo kartę stałego pobytu (obcokrajowcy).

• Informacja o miejscu zamieszkania (zameldowania), co to za lokum (wynajęte, własnościowe), od kiedy.

• Umowę o pracę na czas nieokreślony albo określony, lecz kończącą się nie wcześniej od okresu kredytowania. A raczej aktualne zaświadczenie o zatrudnieniu. Zazwyczaj wymagają stażu pracy w konkretniej firmie minimum pół roku. Zamiast umowy o pracę mogą być inne źródła dochodu, zeznania podatkowe itp., ale są oceniane indywidualnie.

• Numer telefonu stacjonarnego w miejscu zameldowania. To bardzo ważna pozycja, bo ze statystyk wynika, że posiadacze takiego telefonu znacznie rzadziej nie spłacają zobowiązań. Ewentualnie (dużo gorzej) może być telefon komórkowy na abonament, na kartę się nie liczy.

• W przypadku posiadania małżonka/małżonki znacznie wzrasta prawdopodobieństwo udzielenia kredytu.

• Mogą też chcieć numer konta bankowego i okres jego posiadania, albo informacja o posiadanej karcie kredytowej. To służy do dodatkowego uwiarygodnienia pożyczkobiorcy.

Instytucje udzielające pożyczek bazują na danych statystycznych, z których wynika, jaki typ człowieka najczęściej spłaca całość kredytu, a jakiemu mniej chce się spłacać.

Gdzie się pracuje, to nie ma absolutnie żadnego znaczenia. Ważne, że się pracuje i ma systematyczne dochody. W MacDonaldsie można lepiej zarobić, niż nawet na kierowniczym stanowisku w jakiejś małej mieścinie. A posadzkarz czy malarz pokojowy lepiej zarobi niż ważny lokalny urzędnik.

czyli raczej nie mam szans ;(

Pracuje od niecałego miesiaca a wartość ten towar ma 1700zł :stuck_out_tongue_winking_eye:

a skąd wiesz, e będzie pracował w tym McDonaldsie??

Nie lepiej odłozyć pieniążki i wtedy kupić?? :roll: przecież raty to tak naprawdę odkładane pieniądze + odsetki :roll: Ludzie trochę oszczędności :stuck_out_tongue:

odkładać pieniążki hmm…Czyli gdyby Ci si zepsuła np lodówka to czekałabyś powiedzmy rok aż nazbierasz te pieniądze?Odpowiedz NIE bo jeżeli Cie nie stać na wyłożenie od razu pieniędzy to kupisz na raty,bo nie masz innego wyjścia bo gdzie będziesz trzymać te jedzenie w przypadku chęci zakupu lodówki?

leon zgadza się,a to że będę pracował w MC to wiem :o ,więc raczej teraz nie mam szans na to tak ? #-o

tego Ci nie powiem ale zawsze można spróbować to nic nie kosztuje a może akurat… :slight_smile:

są raty 0 %.

są raty 0 %.

leon105 , jak na już to można brać. Jeśli można się obejść bez tej rzeczy to warto na nią odłożyć. Co jak co, ale te 1700 zł to można odłożyć chociażby z dwóch wypłat. (podobno w Warszawie płacą 2000 zł w McDonalds)

master_zonk6.Może i płacą 2000zł ale weź pod uwagę ile kosztuje mieszkanie w takiej miejscowosci?Nie wspominając o opłatah podstawowych,a ja niewiem czy autor tematu jest z Warszawy i zarobi 2000 czy z jakiejs innej miejscowosci i zarobi 1200zl…

edit:A z resztą niema sensu takie przegadywanie moze autor juz się cieszy w domu nowym telewizorem albo komputerem :wink:

brutto.

nie jeszcze się nie ciesze xD

Muszę się upewnić żeby tam oczami nie swiecić ;]

a wc płacą 8zł/h brutto :frowning: no ale się studiuje i w życiu nie wyrobię 2000zł ;]

Ja na twoim miejscu poszedł on sie Ciebie wszystkiego w sklepie wypyta zarobki itd (tak jak napisał MaRa)on wysyła dane do banku a po ok 15min dostaje odpowiedzs i Ci mowi czy dostaniesz kredyt czy nie.

Dodane 12.08.2009 (Śr) 17:38

DomiX333.I co dostałeś te raty?Byłeś pytać w ogóle?