Wzmocnienie sygnału wi-fi w bloku

Mam wi-fi w bloku w mieszkaniu. Używam routera Asus RT-AC51U. Generalnie jest w miejscu jednym możliwym (tj. nie bardzo widzę możliwość jego przesunięcia). Mam problem z wi-fi w kuchni gdzie mam radio internetowe (często się rozłącza). Kuchnia jest oddzielona od miejsca z routerem przedpokojem (2 ściany) + około 7 metrów odległości. Chciałbym wzmocnić sygnał do kuchni montując coś w przedpokoju w gniazdku - jakiś wzmacniacz (czy jak tam się to nazywa) . Co polecicie mi do kupienia w cenie do 80 zł ? Znajdzie się coś takiego ?

Jak radio po gwarancji to zmienić wewnętrzną antenkę na cos lepszego i problem zniknie. Ja tak drukarkę naprawiłem bo prostu dałem antenkę z uszkodzonego laptopa i nagle sygnał sie poprawił.

To nie na moje możliwości techniczne. Lepiej sprzęt. Zwłaszcza że i w innych pomieszczeniach mieszkania po stronie kuchni przyda się wzmocniony sygnał.

to coś do gniazdka to repeater :slight_smile: np. ten tani, popularny, z niezłymi opiniami https://allegro.pl/oferta/tp-link-wa850re-wzmacniacz-sieci-wi-fi-11n-300mb-s-6640309208