W planie zasilania laptopa asus mam (świadomie) ustawione tak żeby nie usypiał się po zamknięciu pokrywy, czego skutkiem ubocznym jest to, że kiedy uśpię celowo komputer i zamknę pokrywę, ten potrafi wybudzić się np. przez przypadkowe trącenie myszki.
Starego laptopa Dell D430 mogę wybudzić z uśpienia wyłącznie po naciśnięciu przycisku zasilania (w planie zasilania ma również ustawiony brak reakcji na zamknięcie pokrywy) i dojść nie mogę, gdzie to ustawić. Chciałbym ustawić Asusa tak jak Della, by można go było wybudzać tylko przyciskiem. Jak to zrobić?
edit, ok, zadziałało częściowo tak jak chciałem, trzeba było jednocześnie z myszką odptaszkować klawiaturę HID, jednak komputer nadal da się wybudzić po naciśnięciu klawiatury - tu opcji odnośnie zasilania przy wbudowanej klawiaturze brak - jakiś pomysł?
Tu już chyba trochę sam sobie komplikujesz życie O ile rozumiem, chęć wyłączenia wzbudzania pod przypadkowym trąceniu myszki, to raczej ciężko przypadkowo wcisnąć klawisz
Polecam zamykanie “klapy” - będzie dodatkowa ochrona przed sierścią.
Można nauczyć sierściucha, że niektóre rzeczy w domu nie są jego, ale foch murowany. Ja wybrałem focha - fotel, biurko i kompy są moje, a foch skończył się po ~roku. Było warto.