Wzrastające obroty i buczenie wentylatora

Witam!

Od kilku dni mam problem z komputerem sracjonarnym, ponieważ kiedy odpalam jakiś filmik na YT, to jeden z wentylatorów wskakuje na wysokie obroty i zaczyna buczeć jak F16, kiedy filmik przypauzję buczenie ustaje, temperatura spada . Tak samo, kiedy ładuję jakieś bardziej napakowane strony :? Zamykam stronę i wentylator zwalnia i cichnie.

Dodam, że  filmy z dysku nie powodują takich atrakcji, więc czy to może być przegrzewający się procesor albo karta, czy wentylator do wymiany?

Przed włączeniem filmiku:

Po uruchomieniu filmiku:

http://i60.tinypic.com/slqr7t.jpg

Mój sprzęt: Win XP

Intel® Pentium® 4 Processor 651 supporting HT Technology

(2M Cache, 3.40 GHz, 800 MHz FSB)

ASUS P5LD2-VM PCI-E DDR2 VGA socket 775

Intel 945G chipset

• Intel LGA775 Pentium 4 CPU

• Intel® Core™2 Extreme / Core™2 Duo Ready

• Dual-Core CPU Support

• Intel Graphics Media Accelerator 950

• DDR2 667/533

• Intel Gb LAN

• 64-bit CPU support

Karta graficzna integrowana 128MB INTEL GRAPHICS ACCELERATOR 3100

DYSK TWARDY 160GB SATA II

Z góry dzięki za wszelkie sugestie.

Proponowałbym wymianę pasty termo przewodzącej na procesorze lub ewentualnie wymieniłbym chłodzenie na procku.

Po wykonaniu tego co napisałem wyżej temperatura powinna spaść o kilka stopni.

Nie spodziewałbym się niskich temperatur gdyż to w końcu grzałka Pentium 4.

Podaj jeszcze markę i moc zasilacza.

Delta Electronics  350 W

http://serwer1338497.home.pl/grafika/mateusz/08/21.jpg

A może coś z kartą? Skoro ci temperatura momentalnie skacze, jak mi z 50* po odpaleniu dowolnej gry do 100* :mrgreen:

Zasilacz w porządku,nie jest z czarnej listy.

Nic nie jest wieczne, wiatrak na procesorze niestety również i tu upatrywałbym problemów. Pomyśl o ile płyta to dopuszcza o wymianie posiadanej grzałki p4 na jakiś bardziej energooszczędny a dziś już całkiem niedrogi dwurdzeniowiec na lga 775, w zasadzie każdy będzie dużo lepszy od p4 bez względu na zegar.