No więc napisałem w tej sprawie do MS ale na odp pewnie trochę poczekam, dlatego mam pytanie. Mam laptopa, na nim preinstalowana VistaHP, ale mam tez BOX ultimate - ta licencja jest wykorzystywana na 2 kompie, i teraz moje pytanie jest takie: Czy mogę legalnie wykorzystać nośnik z x64 dostarczony z boxem, do instalacji vistyHP x64 przy użyciu klucza z laptopa, oczywiście instalacja na tym samym komputerze do którego przypisany jest klucz produktu. Producent laptopa nośników nie dal a jedynie ukryta partycja z obrazem systemu x86.
Nie jestem pewien ale twój klucz nie zadziła i nie zainstaluje Ci wersji 64 bitowej tylko HP x86. 1 windows = 1 komp. Jak zainstalujesz na laptopie z użyciem klucza z boxowej wersji to musisz skasować z stacionranego. Wersja box daje Ci możliwość przenoszenia windowsa na inne komputer.
JakubG , Możesz spokojnie zainstalować Vistę z wersji box… to klucz spowoduje że będzie to wersja HP ale pozostanie ona x64
Grendel_2006, Jeśli na nośniku jest wersja x64 to klucz nie zrobi z niej x86 [x32]
Może i tak będzie. Nie będę się kłócił. Kompa używam jedynie do netu więc luz. Mój klucz czy to wersja 64 bit czy 32 zawsze po wpisaniu daje wybór tylko HP x86. Bo testowałem od brarta co ma na lapku x64. Dostal box ów systemu i chcialem zaistalowac na swoim PC (power) używając swojego klucza i zainstlowala się wersja x86. Chyba iż jest jakaś ukrtya opcja, której taki każual jak ja nie zauważył X.x
Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post.
Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.
W tym celu proszę użyć przycisku przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie prośby będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.