XBOX 360 - Aracde? Czy jeszcze warto?

Witam,

zamierzam kupić jakiegoś xboxa… do wydania mam 750zl. Czy znajde cos do tej ceny? Jesli tak to jakie wersje polcacie. Posiadam telewizor lcd 42’ i najlepiej aby z nim dobrze wspolpracowal. Zalezy mi na live, konsola nie bedzie przerabiana.

Prosilbym o podawanie przykladowych aukcji z konsolami, badz linkow ze sklepow.

Szczyt lenistwa, prosić innych o podanie linku do allegro. Ale co tam, mam dziś dobry humor więc masz:

http://allegro.pl/listing.php/search?category=5914&from_showcat=1&sg=1&string=xbox+360&price_from=600&price_to=750&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&city=&buy=0&listing=0&listing_sel=2&listing_interval=7&view=gtext&order=t&clear_cookie=0&change_view=Poka%C5%BC

Źle to sformułowałem. Bardziej chodzilo mi, czy warto w tym czasie inwestowac w xboxa ARCADE.

Pojeździj po RTV Euro AGD oraz po MM i poszukaj tam.

W gazetkach ostatnio dużo promocji Xboxów Arcade z dyskiem 20GB za 550zł

Otóż jako że zajmowałem się 2 lata serwisowaniem konsol powiem ci tak.

Unikaj wszelkiego rodzaju konsol tak zwanych grubych “dużych” są to konsole których żywotność określona jest na około 8 miesięcy (cyna bezołowiowa, duże BGA) nie będę się zagłębiał w szczegóły.

Polecam jak najbardziej wersję slim żywotność ok 28 miesięcy. Do tego bardzo dopracowana a co do gier to już sam wiesz że wybór jest przeogromny bardzo fajnych tytułów.

A coś takiego: http://allegro.pl/xbox-360-arcade-dysk- … 41451.html . Uważacie za dobry wybór? Bo najbardziej mi do gustu przypadla.

Będziesz żałował ale twoja sprawa. Napisałem że wyłącznie wersje Slim.

Etam uczulony jesteś

Jakoś od kiedy wyszły konsole na Jasperze to przegrzewanie nie występuje więc żywotność napewno jest dłuższa.

Do tego gwarancja, więc nie ma co się bać

Jseper się nie przegrzewa i żadna konsola się nie przegrzewała bo xbox ma zabezpieczenie termiczne. Po co to tłumaczyć. Problem leży w obudowach BGA i użytego topiki i wszystkie konsole trafiają z tą samą wadą do serwisu.

Żywotność podałem wcześniej. Jest to żywotność konsol według której dokonuje się serwisowania bądź wymiany płyty na nową. Są to proste wytyczne z microsoftu.

w RTV na Wileńskiej znalazlem promocje na arcade. dzieki. pozdrawiam.