Witam zakupiłem bezprzewodowego pada i adapter xbox 360 (wszystko oryginalne). Instaluje sterowniki pod swoj system ze strony microsoftu windows 7 64bit, jednak urządzenie nie daje sie podłączyć mimo wciskania guziku na padze i adapterze. w menadżerze urzadzeń pokazuje jakby caly czas nie bylo zainstalowane. Na płycie dolaczonej do adaptera sterowniki sa tylko pod 32bit.
PLSquall , nie kwestionuję Twoich umiejętności korzystania z google ,ale nie do końca jestem pewny czy wiesz ,że aby zainstalować te sterowniki ,należało by wyłączyć sprawdzanie podpisu cyfrowego sterowników (akceptacja nie podpisanych) .Tak jak to stoi w drugim linku…
Tak zrobiłem to również. jak już mówiłem po wejsciu w menadżer urządzeń pada wykrywa mi jako nieznane urządzenie. manualny wybór również nie pomaga. swoją drogą wyłączenie tego o czym mówiłeś nie jest konieczne, gdyż system sam powinien spytać o ich instalację (mimo to i tak sprawdziłem i nie działa twoim sposobem) pomocy
– Dodane 10.10.2011 (Pn) 20:25 –
dodam jeszcze, że przy podłączeniu pada do portu usb jest inny dźwięk niz podczas podlaczeniu innego urządzenia
Click on Device Manager
Right click on the Unidentified Device
Go to Properties
Go to the Drive tab
Click on Update …
Browse my computer for software
Let me pick from a list of device on my computer
Windows Common Controller for Window Class
Xbox 360 Wireless Receiver for Windows Version: 2.1.0.1349 [8/13/2009]
Update Warning
Click Yes
Działa. dodam, ze sterowniki do samego pada i headseta zainstalowały się potem same.