gry nie powstają tylko w Japonii
Ja osobiście bym polecał Xbox’a 360 i właśnie zamierzam go kupić!
a gdzie tak napisałem?
napisałem tylko przy Wii, że czerpie się przy niej maksymalną przyjemność z grania i jest to prawda - żadna z nowych konsol nie pozwoli Ci się w takim stopniu wczuć w grę.
a ja myślę, że będzie odwrotnie.
Wii to prawdziwy next-gen. właśnie w tą stronę pójdą kolejne konsole nowej generacji (ale to za 5-6 lat).
nie mógł być to strzał do bani, gdyż od początku było wiadomo, że na Wii nie będzie tak zaawansowanych graficznie gier. Wii kupuje się po co innego.
a jeżeli ktoś zrobił tak jak piszesz, to jest po prostu głupi, gdyż nie zorientował się nawet co ma kupić.
podsumowując - wybrałbym Wii i jedną z konsol PS3/Xbox360.
tylko z tym wyborem problem.
Xbox360 - przyzwoita cena, masa gier, dostępność.
PS3 - wysoka cena (!), całkowita niedostępność, mało gier (wiadomo, że pojawią się nowe tytuły, ale…). no jedynym plusem jaki w niej widze, to Linuks bo graficznie Xbox360 i PS3 na dzień dzisiejszy wyglądają tak samo.
…Przyzwoita cena LOL, przyzwoita jeśli masz hd full a jak nie to +4000 bo na zwykłym jakie ma większość grafika jest beznadziejna(porównując z innymi next-genami) a wii nie potrzebuje żadnego HD i to jest także duży plusik
jakbyś nie zauważył porównuje Xbox360 z PS3, a nie z Wii.
bo Wii to przecież wychwalam
Nawet porównując z ps3 to nie ma dużej różnicy cenowej chyba że chcech p prostu mieć tę konsole, a nie w pełni z niej korzystać :evil: :evil:
freedom każdy ma ma inny punkt widzenia… swój punkt widzenia.
Ja przedstawiłem swój - wdg. mnie najbardziej optymalny :mrgreen:
zupelnie przypadkowo dostalem xboxa pod choinke, z Gears of War wlasnie. musze przyznac, ze gra jest przednia. teraz czekam na Assassin’s Creed. Co do samego sporu, ktora konsola jest lepsza xbox czy ps3 to czytalem w wielu miejscach, ze parametry sa porownywalne, natomiast xbox (dzieki temu, ze nie zostal wyposazony w to zbedne badziewie blue-ray) bedzie prawie o polowe tanszy od ps3. sprawa jest prosta - tak drogie ps3 bedzie totalnym fiaskiem sprzedazowym. a kto, przy zdrowych zmyslach, bedzie inwestowal w gry na konsole, ktorej nikt nie ma w domu?
Ja tam bym wybrał XBOXA360 moim zdaniem jest lepszy troche w niego pykałem u kolegi i grafa rewelacja.
macioo spójrz na premierę PS2.
Cenowo było to samo: oficjalna cena w polsce 2699zł.
Na świecie ciut taniej czyli 2000zł.
Szły jak ciepłe bułeczki i tak samo jest i będzie z PS3.
Po prostu trzeba chwilkę poczekać na lepsze gry bo launch titles nigdy nie pokazują prawdziwej mocy w konsoli.
A poza tym Sony poszło w siekawą koncepcje… znam już kilkanaście osób które sprzedają kompa by kupić PS3… no bo mamy dysk 60GB, linuxa i nieograniczone możliwości.
Świetna konsola do gier i komputer w jednym
dokładnie
na ps2 można zauważyć jej moc grajac w najlepsze wyscigi viideo w historii gier czyli w Gran Turismo 4 niemoge sie doczekać kiedy zagram w GT5 na ps3
Z tego co mi się wydaje to dyskusja dotyczy Wii vs. X360 :twisted: :twisted:
ale niedługo dojdzie ze bedze dyskusja o tych trzech next genach
Przeczytaj cały topic to zobaczysz że dyskusja się toczy o wszystkich trzech next genach
Wiem dlatego proponuje założyć nowy topic
Wii vs. Xbox 360?
-Ja bym brał Xbox’a, weźmy np. gre Motostorm
Nie widziałem jeszcze tak efektownej gry na PC
Od kiedy MS ma być na X360?
Grafy nie ma co porównywać między X360 a PS3, z X360 developerzy mogli się zapoznać dawno temu, z PS3 raczej nie. Po stronie PS3 przemawia blu-ray, w X360 zastosowali tylko napęd DVD, taki GoW ma 6.7GB, HD-DVD ma być wyłącznie do odtwarzania filmów i kosztuje 200$. Muszę powiedzieć że jestem fanboyem PlayStation, chociaż już jestem bliżej X360 za cenę PS3 ma dwa Xbox’y (wersja Core). Sony traci najmocniejsze tytuły Tekken 6 (prawdopodobie na 90%) VF5, tylko się obejrzeć jak straci MGS4.
Co do Wii ta konsola jest stworzona dla graczy których nie interesuje grafika - tylko zabawa. Ty 23LeVaN23 zapewne wymagasz dobrej grafiki, fizyki itp. bierz X360 nie pożałujesz.
Dałbyś jakiegoś linka odnośnie tego info
Bo nigdzie nie wyczytałem aby to nie był exclusive na PS3.
Owszem VF tak ale nie tekken
MGS4 na pewno nie wyjdzie na X360 - pewnie będzie tak jak w przypadku X że po pewnym czasie dopiero wyszła ciut zmieniona gra.
Link tu:
http://giery.eu/Xbox360/Newsy/Tekken-6-na-X360.html
Ale pewnie juz znalazłeś.
Co do MGS’a to nawet jak wyjdzie ciut zmieniony to i tak sony straci kupców na PS3. Nie żebym wróżył sony coś złego, ale patrząc na ich stosunek wobec graczy …
Jak na razie to zwykła i nie potwierdzona plotka
I wątpię aby tekken6 ukazał się na X360. Cuda się zdarzają ale nie tym razem :mrgreen: