XBOX360 + Monitor LCD

Witam,

Zastawaniem się nad kupnem XBOX 360 (komputera jednak nie będę zmieniał, bo się to nie opłaca) chciał bym też tego kupić monitor LCD.

A wiec jak można się już domyśleć, monitor musi mieć złącze HDMI i obsługiwać XBOX 360 (Mam TV z HD, ale wolał bym grać w gierki u siebie w pokoju), na monitor chciał bym wydać 800 (te 50zł można zawsze dołożyć), monitor może być z Allegro lub z Agito najlepiej firmy GATEWAY i przynajmniej 21".

Mogli byście mi doradzić jaki monitor wybrać?

PS: Co się bardziej opłaca i jakie są różnice pomiędzy Xbox 360 Elite i Xbox 360 Premium (zauważyłem że kolor obudowy i pojemność HDD, a oprócz tego?).

Pozdrawiam :slight_smile:

Dlaczego “musi”?

Acer P2223WB Glare 22". Sam taki mam i jest świetny. Koszt na poziomie 715 zł

Od Gatewaya uciekaj jak najdalej, chyba, że chcesz stracić wzrok

Co do różnic pomiędzy XBOX-ami. Jak ktoś nie będzie pobierał dem gier z XBOX Live to moim zdaniem nie ma sensu przepłacać za dysk. Sam całkiem niedawno kupiłem wersję Arcade bez dysku i jestem bardzo zadowolony. Dołączona karta pamięci 256 MB jest w zupełności wystarczająca do zapisywania save a jak ktoś chce puszczać muzykę przez konsolę to może sobie kupić pendrive za parę złotych

XBOXa można podłaczyć kablem DVI, D-SUB, HDMI, kompozyt, komponent. Nie tylko HDMI wybór masz szeroki.

A tak się tylko zapytam, jeśli kupie sobie Xbox 360 Premium i po prostu będę chciał sobie go z modernizować ( zmienić HDD) jest to możliwe?

A no i takie pytanko, bo widziałem na YT że jakiś typ zainstalował Ubuntu na Xbox, jak jest właśnie z legalnością takiej instalacji?

Kupując Xbox360 (sam o tym pisałem) i dostałem odp. często się psuje, ma złą wentylacje itp. i polecają PS3.

A Ubuntu jak wgrasz to nic się nie dzieje. To tak jak wgrasz Ubuntu na kompa (mój wujek ma na Xbox 360 Ubuntu).

Zmienić HDD możesz.

xboxm.pl

Lepsze PS3?

A jak z grami pod tego PS3?

Wersje z 2005 oraz 2006r miały wadę fabryczną spowodowaną nieprawidłową konstrukcją chipa GPU oraz paska sreberka blokującego przepływ ciepła na radiator.

Konsol z tego roku w sklepach są już niedostępne, a od tego czasu powstały już 2 nowe modele płyt głównych które owej awaryjności nie posiadają.

Konsola ma prawidłową wentylacje. Podwójny tunel wzdłużny, chłodzenie pasywne.

Na forach o ps3 :lol:

Hmmm czy ty miałeś kiedyś do czynienia z konstrukcją XBOXA 360?? :shock:

No super ale zapomniałeś dodać że aby zainstalować linuxa trzeba posiadać program oparty o środowisko GNOME. Mieć doświadczenie w załadowaniu linuxa do konsoli (musisz podłączyć ją pod komputer), posiadać jądro systemu XBOX w wersji 4532 lub 4548 co niestety teraz jest niemożliwe. Pozatym XBOX 360 nie jest jeszcze złamany dlatego nie można go używać jako PC lecz jako centrum domowej rozrywki.

Niedługo kloc będzie chodził po cenie złomu więc można go będzie zakupić jako podstawkę pod PS3(a na zimę jako grzejnik będzie dobry o ile nie będzie trzeba lutów na mobo poprawiać i pchać gumek na pamięci xD).

Witam, mam następujący problem i byłbym Wam wdzięczny za pomoc. Posiadam monitor LCD samsung 710N ze złączem D-Sub - w jaki sposób moge podłączyć xboxa360 do niego? Z góry dziekuję

Dodane 27.03.2009 (Pt) 22:59

PaPuX , PaPuX , Witam, mam następujący problem i byłbym Ci wdzięczny za pomoc. Posiadam monitor LCD samsung 710N ze złączem D-Sub - w jaki sposób moge podłączyć xboxa360 do niego? Z góry dziekuję

Normalnie. Kup odpowiedni kabel jakich jest cała masa. Na przykład taki

http://www.allegro.pl/item589041207_xbo … solex.html