Telefon z miui 12 dla 85 latka tylko do rozmów. Problem jest taki,że jak ktoś dzwoni to całkowicie losowo zamiast dwóch dużych przycisków odbierz / odrzuc pojawia sie czasem małe pływające okienko na górze powiadomień. Dla starszej osoby jest to problematyczne. Ktoś wie jak to wyłączyć/ zlikwidować, żeby pojawialy sie tylko standardowe duże przyciski?
Mnie też to wkurza w MIUI 14.
Czyli też to masz? No kurcze jak Ty nie wiesz jak to rozwiązać to chyba nikt nie będzie wiedział masakra bo jest to całkowicie losowe i nielogiczne, od czego to zależy.
Niby to jest standardowe dla odblokowanego telefonu:
Więc zostaje szukać jakiegoś przyjaznego dialera np. „czy odebrać” (przy czym nie testowałem jeszcze żadnego, bo mi wystarcza jak z bazy Google rozmowa zostanie oznaczona jako spam bez oznaczania „bot z akcji czysty prąd/powietrze”).
Dzięki, zaintersuje sie tym. Ciekawe że w tym wątku jest to wyjaśnione, że chodzi tylko o to czy masz włączony ekran,czy tel jest w stanie spoczynku.I od tego jest zależne jak to sie zachowuje. Przetestuję to .
Ok w opcjach programistycznych wystarczy odhaczyć ptaszka pomiń ekran blokady,i normalne odbieranie połączeń działa zawsze. creditsy nalezą sie Krystianowi, dzięki
Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.