Witam
Szukam telefonu Xiaomi do 650zł (lepiej nie przekraczać tej granicy ale jeśli nie będzie innej opcji to trudno)
Wymagania:
5,5’
3gb Ram
Snapdragon
Może być z chin, ew. polskie allegro czy innych serwisów
W sumie to tyle
Najważniejsze dla mnie jest aby telefon posiadał gwarancję najlepiej 2 letnią.
Z góry dziekuje za pomoc
Xiaomi w tej cenie z 3 gb ram nie dostaniesz polecam Ci Goclever Insignia 550i
MediaTek MT6592
Zegar procesora: 1,70 GHz
Liczba rdzeni: 8
GPU: ARM Mali-450 MP4 @700 MHz
Usytuowanie aparatu Tył
Matryca 13 Mpx
Zoom optyczny
Lampa
błyskowa LED
Rozdzielczość video 1920x1080
Model
matrycy
Rozdzielczość 4128x3096 px
Zoom cyfrowy
Dwukolorowy LED
Formaty video MPEG4, H.263, H.264
Dodatkowe AF
Zdjęcia robi bardzo ładne i odwzorowywanie kolorów jest na bardzo dużym poziomie,bateria trzyma długo lecz na wifi spada szybciej.Ekran 5,5’ IPS.Do tego 8 rdzenie robi swoje w każde gry pograsz.Słuchawki w zestawie są słabej jakości ale polecam dokupić inne.
Z cłem wygląda tak, że bierze się kuriera i góra 60zł będzie trzeba dorzucić do interesu.
(ja to nazywam takie “polubowne cło” )
Tylko napisał, że chce gwarancje - oczywiście można, ale trzeba liczyć się z kosztami odsyłki do Chin.
Dołożyłbym trochę do tej kwoty i poszukał Xiaomi 4X, przy czym koniecznie szukaj ze sprawdzonej dystrybucji. Najlepiej żeby to była Polska dystrybucja. W tym momencie najtaniej dostępny jest chyba w sferisie, jeżeli chodzi o nasz rynek.
4X spełnia wszystkie kryteria które podałeś: ekran przekątna 5,5 cala, 3GB Ramu oraz Snapdragon. Większość modeli objęta jest 2-letnią gwarancją. Ostatecznie zawsze można ją wydłużyć jakimś dodatkowym pakietem u sprzedawcy.
Redmi Note3 posiada 5,5", co prawda 2GB pamięci operacyjnej, ale przy Snapdragonie 650 i tak działał będzie więcej niż płynnie. Tutaj jest świetne wykonanie, smartfon po prostu jest ładnie spasowany.
Niestety, wiązałoby się to z dołożeniem kilku “dyszek”, najtaniej w tym momencie stoją w przywoływanym sferisie.