Xiaomi Redmi Note 11 - aktualizacja

Witam posiadam telefon model Xiaomi Redmi Note 11 Od dnia premiery kiedy wyszedł na sklep. Czy od tego czasu nie wyszła żadna aktualizacja ? obecna moja wersja MIUI to 13.0.1.0 (RGKEUMX) Glabal stabilna. Na stronie miui jest już wersja 13.0.5.0 (RGCMIXM)https://c.mi.com//miuidownload/detail?device=1900405 więc chyba ona nie pasuje do mojego urządzenia?. Czy ktoś miał do tego modelu aktualizację OTA? czy ściągał z jakiejś strony?

Pozdrawiam.

Musisz szukać RGKEUMX, a nie RGCMIXM. Masz wersję EEA, czyli dostosowaną do regulacji europejskich.

Najnowsza wersja na twój telefon to: V13.0.7.0.RGKEUXM (data wydania 2022-03-08)

Changelog: 

[System]
Updated Android Security Patch to February 2022. Increased system security.

Na oficjalnej stronie do pobrania pojawiają się zawsze z opóźnieniem.
Nie aktualizuje Ci się przez OTA, bo Xiaomi tak jak Samsung puszcza aktualizacje do puli użytkowników, aby sprawdzić, czy coś nie jest spie******e :wink:

Jak Ci zależy tak bardzo na aktualizacji szybciej to możesz pobrać z tego miejsca:
Redmi Note 11 NFC EEA MIUI V13.0.7.0.RGKEUXM Update | Xiaomi Firmware Updater

Ten pierwszy - recovery ROM (full ROM). Pobierasz, kopiujesz do katalogu użytkownika. Uruchamiasz sprawdzanie aktualizacji i masz tam takie menu „trzy kropki” wybierasz opcję aktualizacji z pliku. Wskazujesz plik ZIP z ROMem i robi się aktualizacja podobnie jak w przypadku OTA.

1 polubienie

Dziękuję :slightly_smiling_face: link mi się przyda do kolejnych aktualizacji…kiedyś Xiaomi wypuszczało częściej aktualizację jednak się coś pozmieniało.

Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.