Witam posiadam telefon model Xiaomi Redmi Note 11 Od dnia premiery kiedy wyszedł na sklep. Czy od tego czasu nie wyszła żadna aktualizacja ? obecna moja wersja MIUI to 13.0.1.0 (RGKEUMX) Glabal stabilna. Na stronie miui jest już wersja 13.0.5.0 (RGCMIXM)https://c.mi.com//miuidownload/detail?device=1900405 więc chyba ona nie pasuje do mojego urządzenia?. Czy ktoś miał do tego modelu aktualizację OTA? czy ściągał z jakiejś strony?
Musisz szukać RGKEUMX, a nie RGCMIXM. Masz wersję EEA, czyli dostosowaną do regulacji europejskich.
Najnowsza wersja na twój telefon to: V13.0.7.0.RGKEUXM (data wydania 2022-03-08)
Changelog:
[System]
Updated Android Security Patch to February 2022. Increased system security.
Na oficjalnej stronie do pobrania pojawiają się zawsze z opóźnieniem.
Nie aktualizuje Ci się przez OTA, bo Xiaomi tak jak Samsung puszcza aktualizacje do puli użytkowników, aby sprawdzić, czy coś nie jest spie******e
Ten pierwszy - recovery ROM (full ROM). Pobierasz, kopiujesz do katalogu użytkownika. Uruchamiasz sprawdzanie aktualizacji i masz tam takie menu „trzy kropki” wybierasz opcję aktualizacji z pliku. Wskazujesz plik ZIP z ROMem i robi się aktualizacja podobnie jak w przypadku OTA.