Witam
Od jakichś 2-3 dni mam swieżo postawiony system, który już uraczył mnie bluescreen’em. Problem występuje podobno z plikiem “nltdi.sys”, ale o co chodzi konkretnie - nie mam pojęcia.
Szukałem na google jakiejś solucji problemu i doczytałem się, że ma to jakiś związek z kartami nvidia, netlimiterem i obciążoną siecią. No a ja mam 8800GT, netlimitera i bluescreen pojawił się jak korzystałem z uTorrent’a. Co ciekawe przed reinstalem systemu też zdarzały się bluescreen’y, ale wtedy problem był z protokołem tcpip, w każdym razie nie dało się nic zrobić, no więc postawiłem świeży system.
Co to może być ? Możliwe, że bluescreen pojawił się z nikąd i że to jednorazowy wyskok, ale po 2 dniach ślęczenia nad kompem i doprowadzania świeżego systemu do poprzedniego stanu zaczynam być przewrażliwiony. Dodam, że problem wystąpił podczas nocy, kiedy spałem i nie ruszałem komputera w ogóle.
Co do uszkodzeń typu ram i zasilacz, ram testowałem parę godzin goldmemory i jest ok, a zasiłka porządna i mocna (poza tym od zasiłki nie byłoby bluescreen’ów).
A oto screen ekranu śmierci :
Pozdrawiam i liczę na Was ;).