XP, Ubuntu i Mandriva na jednym dysku jak?

Witam,

postanowiłem zainstalować sobie obok Xp jakiegoś linuxa. Ściągnąłem najpierw ubuntu. Utworzyłem nowa partycje na ten system formatując na system plików ext3. Prawdopodobnie zrobiłem błąd ponieważ utworzyłem tylko 1 partycje a powinienem 3. Teraz chce do istniejących już 2 systemów doinstalować jeszcze Mandrive 2008 rozumiem iz powinienem utworzyć 3 nowe 3 partycje na ten system?? (/, swap, boot)

Wystarczy tylko / i swap ewentualnie można jeszcze home. Ja ma tylko te dwie bo korzystam z partycji windowsa :slight_smile:

Po prostu każdy system musi mieć swoją partycję / . Swap może być jeden (u mnie tak działa).

http://pmu.w8w.pl/

arczik18

Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu. Niestety, w tym momencie łamiesz go nie tytułując poprawnie tematu. Proszę więc zapoznać się w pierwszej kolejności z całym regulaminem forum, a następnie używając przycisku zmien.gif

W przypadku zignorowania prośby temat poleci do śmietnika oraz mogą zostać wyciągnięte konsekwencje w postaci ostrzeżenia.