XP - usunięte pliki systemowe

Witam

Mam problem z laptopem Lenovo 3000 N200 Typ 769. Zaczeło się od tego że pewnego dnia nie wstał - niebieski ekran. Nawet wejść na partycje c: z windows live nie udało się.

Oddałem kompa na serwis celem odzyskania plików z partycji c:. Serwis odzyskał pliki oraz powiedzieli że dziwna sprawa bo pousuwane są pliki systemowe. Wiedząc że odzyskałem dane, w domu postawiłem od nowa windowsa XP, wgrałem wszystkie sterowniki, programy. Zona nacieszyła się komputerem 2 dni. Znowu zaczyna gubić pliki, już nie działa internet tak jakby pousuwane były sterowniki, nie działa większość wgranych programów. Poniżej wklejam screena z HDTune. Test trwał kilka sekund i został przerwany błędem - “Read error! Test aborted”. Poniżej 2 skany. Proszę o pomoc. Co mogę jeszcze zrobić

Zdjęcia w albumie - scr 1 - 2 szt.

image_id: 6051

image_id: 6050

Dysk jest w tragicznym stanie.

Można jeszcze spróbować wyzerować dysk (usunie wszystko z dysku).

możesz próbować go naprawić programem HDD regenerator opisy znajdziesz w google

http://www.dobreprogramy.pl/HDD-Regener … 19825.html

jak to nie pomoże to dysk do śmieci

No nie dziwota przy takim stanie że pliki znikają. Przekopiuj dane na inne nośniki. Zrób zerowanie dane zostają wymazane. Użyj np. narzędzia od WD może być program z poziomu windowsa jeśli masz możliwość naprawy z drugiego komputera a dany dysk podpięty jako drugi i zrobić zerowanie i zobaczyć efekty. Albo użyć programu z dos od WD czy znany MHDD. Jeśli zerowanie nie naprawi badów badów to operacja remap w MHDD albo Extended test w WD.

Radziłbym ci skopiować póki jest jeszcze na to czas ważne pliki, które posiadasz na tym dysku i zacząć pomału rozglądać się za nowym dyskiem.