Mam problem z laptopem Lenovo 3000 N200 Typ 769. Zaczeło się od tego że pewnego dnia nie wstał - niebieski ekran. Nawet wejść na partycje c: z windows live nie udało się.
Oddałem kompa na serwis celem odzyskania plików z partycji c:. Serwis odzyskał pliki oraz powiedzieli że dziwna sprawa bo pousuwane są pliki systemowe. Wiedząc że odzyskałem dane, w domu postawiłem od nowa windowsa XP, wgrałem wszystkie sterowniki, programy. Zona nacieszyła się komputerem 2 dni. Znowu zaczyna gubić pliki, już nie działa internet tak jakby pousuwane były sterowniki, nie działa większość wgranych programów. Poniżej wklejam screena z HDTune. Test trwał kilka sekund i został przerwany błędem - “Read error! Test aborted”. Poniżej 2 skany. Proszę o pomoc. Co mogę jeszcze zrobić
No nie dziwota przy takim stanie że pliki znikają. Przekopiuj dane na inne nośniki. Zrób zerowanie dane zostają wymazane. Użyj np. narzędzia od WD może być program z poziomu windowsa jeśli masz możliwość naprawy z drugiego komputera a dany dysk podpięty jako drugi i zrobić zerowanie i zobaczyć efekty. Albo użyć programu z dos od WD czy znany MHDD. Jeśli zerowanie nie naprawi badów badów to operacja remap w MHDD albo Extended test w WD.