Xp wlącza się, nie zdązy się pokazać tapeta i wylogowywuje


(system) #1

Witam.

Mój problem polega na tym, że gdy włączam komputer (domyślnie mam widowsa, ale jest jeszcze linux) wszystko ładnie się włącza, dochodzi do momentu gdy widnieje napis trwa wczytywanie ustawień osobistych (czy coś w tym stylu) i na dosłownie pół sekundy zdąży pojawić się tylko tapeta i pisze trwa wylogowywanie i jest ten dźwięk jak komputer się wyłącza. Trwa to jakieś 8 sekund i znów ładowanie ustawień, wylogowywanie i tak w kółko. Myślę że jest to sprawka jakiegoś trojana, bo wczoraj wieczorem zrobiłem skanowanie nodem i wykryło 8 właśnie trojanów, niby pisało że wszystko usunięto albo wsadzono do kwarantanny, ale chyba coś nie wyszło. Teraz piszę z ubuntu, i najdziwniejsze jest to gdy prubuje wejść na jakiś dysk z innym systemem plików, wywala komunikat, że "Nie można zamontować woluminu". wczoraj było ok więc nie wiem co sie dzieje ;/

wyskakuje jeszcze taki komunikat:

Zamontowanie położenia niemożliwe

DBus error org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.


(george32801) #2

Próbowałeś włączyć system w trybie awaryjnym?


(system) #3

tak ,jest dokładnie tak samo jak w normalnym trybie


(velover) #4

Jest coś takiego jak Hirens Boot CD (płytka bootowalna), tam są różne narzędzia dyskowe. Znajdują się tam antywirusy. Najlepiej tego spróbować, może wywali jakiś syf.


(system) #5

dobrze, spróbuję i napiszę tylko mógłby ktoś mi powiedzieć gdzie tu jest przycisk do pobrania tego bo chyba ślepy jestem ; /

http://www.hiren.info/pages/bootcd


(velover) #6

O tym przycisku to zapomnieli:P

spróbuj tak http://www.google.pl/search?q=hirens+bo ... =firefox-a


(system) #7

trochę dziwna sprawa ;/ ten mcaffee co tam jest nic nie wykrył ; ( pomóżcie


(velover) #8

A próbowałeś reinstalacje windowsa bez formatu? Czasem pomaga


(system) #9

Wiecie co? Sam naprawiłem. ; ]

wystarczyło podmienić userinit.exe i pozmieniać pare rzeczy.