XP'ek , komputer zawiesza się, na awaryjnym działa


(Misiek249) #1

sprawa wygląda tak , po włączeniu komputera zacina się , czasami pochodzi z 2h, czasami nawet nie zdążę konta odpalić , zauważyłem że jak zmienię miejscówkę ramu to pochodzi bez zwiechy nawet i cały dzień , ale to sporadycznie , temp. procka w normie 40-50*C po podkręceniu , karty graficznej ok 40*C, i teraz tak , zasilacz jest dobry , spr na innym lepszym zasilaczu obniżałem procka i nic, dysk mi się trochę wali (przestaje łączyć przy kości z napięciemale to już wcześniej było) , karta graficzna sprawna, ramy sprawne (miałem 2 kości 512 i 256 , po przeskanowaniu programem wyrzuciłem 256 bo troche uszkodzone) pozostał procek i płyta główna , wydaje mi się że to wina płyty głównej

poniżej lista rzeczy uruchamianych , lista jest strasznie długa , i się powtarza , wkleiłem tylko część

http://www.wklejto.pl/75796

a tutaj log z ComoFix'a niewiem czy to coś pomoże i czy jest dobrze zrobione , osobiście 1 raz go używałem

http://www.wklejto.pl/75797

hmm... system śmiga w trybie awaryjnym bez zastrzeżeń

w miare często na normalnym systemie wyskakuje blue error

m. in. kernel_data_inpage_error

STOP: 0x7a

system był wielokrotnie przeistalowywany

konfiguracja kompa:

procesor AMD athlon 2400+ podkręcony do 2.0

RAM 512MB

graficzna GF FX5500

a tutaj log z OTL

http://www.wklejto.pl/75799

log z RSIT

http://www.wklejto.pl/75800

i plik info

http://www.wklejto.pl/75801

często wyskakują blue errory dlatego dorzucam wycinki z plików minidump

http://www.wklejto.pl/75803


(sla17) #2

Skoro wydaje ci się, że to płytka, sprawdź na innej.


(Misiek249) #3

nie mam żadnej innej ;|

ale czego to może być przyczyna ?;> bo awaryjny działa , wyskakuje cos ze sterownikami o dźwięku więc może to to ?;>