Xperia neo v samoczynne podswietlanie

witam. ostatnio moja xperia neo v co chwilę sama podswietla ekran. czy zna ktoś jakieś rozwiązanie czy tylko serwis ? z góry dziękuję za odpowiedź

a z dotykiem nie masz żadnych problemów? Nic prócz opisanego problemu nie zauważyłeś?

najpierw to przywróć mu ustawienia fabryczne

żadnego problemu z dotykiem. ustawienia resetowalem więc chyba serwis … :frowning:

Co masz dokładnie na myśli przez samoczynne podświetlanie? Bo jeżeli chodzi o zmianę jasności podświetlenia to jest to normalne - Neo V ma obok przedniej kamerki czujnik oświetlenia, gdy jest jaśniej zwiększa jasność, gdy ciemniej - zmniejsza. Jak dla mnie przydatne bo można coś przy świetle słonecznym zobaczyć, a w nocy nie razi po oczach. Jedyna możliwość wyłączenia tej funkcji to modyfikacja oprogramowania.

mam na myśli to , że jak zablokuje telefon i położę na biurku to ekran co chwilę się podswietla tak jak bym chciał odblokowac np w celu zadzwonienia

Dodane 12.04.2012 (Cz) 20:40

zero odezwu ?

artide2 wiesz co, mam taki sam problem. Dzisiaj mi sie to zaczeło. Po prostu gdy przyduszam przycisk do blokowania, ekran wyłacza sie jednak za 30 sekund znowu sie włącza, czasami znow go blokuje ale pozniej sie np włącza po 3 minutach od ostatniej blokady:/ Do dzisiaj to masz? Moze to jakas wada fabryczna? Masz moze telefon z T-MOBILE?

problem rozwiązałem po poradzie gościa z forum elektroda. napisał żeby rozebrać aparat i przesuszyć bo pewnie wilgoci dostał. Jak na razie 4 dni po suszeniu już się ekran nie podświetla. Dodam,że ja tej wilgoci gołym okiem nie widziałem.

Mam telefon z orange.

Wiesz co, mozliwe ze to prawda, mi juz sie samoczynnie takze nie podswietla, wczoraj tylko zauwazyłem taki bład. Musiała sie dostać jakas kropalka pewnie, zdjałem tylko tylną klapke, odgjąłem tą boczna scianke która tak sie troszke rusza z powodu złych zaczepów :/, podmuchałem i wszystko znow jest cacy.

może być również przyczyna działającej aplikacji w tle , proponuję sprawdzić programem cpu spy :slight_smile: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bvalosek.cpuspy&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5idmFsb3Nlay5jcHVzcHkiXQ…

w sumie to u mnie znowu problem powrócił…

Time in State

1024Mhz 8%

768Mhz 0%

368Mhz 0%

245Mhz 3%

Deep Sleep 88%

Unused CPU States

122Mhz

Kernel Info

Linux Version 2.6.32.9-perf(SEMCUER@SEMCHost)(gcc version 4.4.3(GCC) ) #1 Preempt

Coś takiego mi pokazuję.

Pragne znów odgrzać ten temat, problem nadal występuje.

zrób wipe i po problemie

zajrzyj tu http://forum.android.com.pl/f443/