Mam bardzo ważne pytanie. W ikonce w zasobniku systemowym karta xtrememusic jest oznaczona jako SB X-FI [C000] czy jest to dobre oznczenie dla tej karty ? We właściwościach dźwięku w panelu sterowania jest x-fi audio [C000].
i teraz moje pytanie czy te wszystkie oznaczenia są odpowiednie do modelu karty ? z góry dzięki za odpowiedź.
P.S moje pierwsze wrażenie po podłączeniu karty ? - TRAGEDIA, zero jakiejkolwiek nawet najmniejszej poprawy dźwięku, przy max głośności jest ZDECYDOWANIE gorzej niż na SB live! 24bit. Nie wiem o co chodzi naprawde.
ja również posiadam X-Fi Xtreme Music no ale w moim przypadku jest to oznaczenie SB X-Fi[D000]
w panelu sterowania też mam SB X-Fi Audio[D000]. w moim przypadku zmiana karty dźwiękowej była kolosalnym wrażeniem na korzyść X-Fi… dźwięk moim zdaniem Miazga… nie wiem co możesz mieć źle… może update sterowników ?
radosny , w Creative Mode Switcher przestaw na Entertainment Mode i wtedy poustawiaj roznica jest wielka w porownaniu do Gaming Mode, ktory jest domyslny
Mam entertainment mode. Wiecie aż takim noobem nie jestem mniej więcej to wiem o co chodzi, ale po prostu naprawdę jakość jest kiepska. Mam głośniki g500 (czyli audiofilem nie jestem ) i na sound blaster live 24-bit na maxymalnej głośności głosniki nie charczały a dzisiaj jak to usłyszałem to myślałem, że się popłacze ! Zobacze czy są nowe stery na stronie i w weekend posiedze dłużej nad konfigiem.
Witam! Mam bardzo podobny problem! Z tym ze karta jest tez widoczna jako [D000]
Dzwiek jest tragiczny, gra niekiedy gorzej jak integra, jest bardziej niestabilny, niemowiac juz o tym ze subwoofer niedziala. Mam glosniki Genius Home Theater 5.1 wiec powinny jako tako grac…
Sciagnolem najnowsze sterowniki ze strony creativa pod XP ( plik SBXF_PCDRV_LB_2_15_0006.exe ), zainstalowalem, i jedyne co sie zmienia to to ze dzwiekowka jako tako dziala, natomiast nie widze slicznych programow do konfiguracji jakie przewijaja sie na screenach na roznych forach, lub chociazby przy testowaniu w tym artykule: http://pclab.pl/art17707-34.html, a jedyne narzedzie jakie mam do dyspozycji to szary “Creative Audio Console”, ktory ma znacznie mniejsze mozliwosci ustawien niz programy opisywane w powyzszym tescie. Oczywiscie jak wspomnialem wyzej karta po zainstalowaniu dziala beznadziejnie…
Siedzialem caly dzien zeby zainstalowac te stery z niebieskimi okienkami … przeinstalowalem nawet system, i nic! nie mam bladego pojecia co sie dzieje.
Ludzie! Blagam, pomozta!! Albo chociaz podajcie linka do tych magicznych sterownikow, bo naprawde, nie wiem co sie dzieje…