Your account has been disabled. Please see your system administrator

Witam. Przed aktualizacją do Windows 10 miałem na laptopie (Windows 8.1) dwa konta - wbudowane administratora i konto MS (też administrator). Po aktualizacji po próbie zalogowania się na konto administratora wyskakuje komunikat: “Your account has been disabled. Please see your system administrator”, po czym do wyboru jest tylko konto MS. Wszedłem na to konto, z jego poziomu sprawdziłem, że system nie widzi tego wbudowanego konta administratora, więc go stworzyłem na prawach administratora. Jednak za każdym razem na początku jest widoczne to konto, na które nie można się zalogować. 

prawym przyciskiem na mój komputer / zarządaj/ użytkownicy i grupy lokalne / użytkownicy i daj screena co ta jest.

Sęk w tym, że nie ma tego u mnie. Jest tylko “Zarządzanie komputerem (lokalne)”.

Wpisz w cmd net user i daj screna.

post-216462-0-35764800-1438508608_thumb.

wpisz tak net user i to konto które ci nie działa. np net user Dominika I znowu poprosze o zrzut.

Dodatkowo możesz wcisnąć Win+R i wpisać

control userpasswords2

i zrobić zrzut tego okna, tam tez możesz od razu skasować stare konto

Zrzuty

post-216462-0-35038300-1438512278_thumb.post-216462-0-85270500-1438512299_thumb.

Ja chcę skasować nowo utworzone konto “Tomek” i wrócić do wbudowanego “Administrator”.

net user Administrator /active i konto powinno działać.

Dzięki, problem rozwiązany. Nie wiem dlaczego, ale przed zalogowaniem był ekran startowy Windows 10, jakby tuż po aktualizacji.