Mam problem z tym syfem. Zrobiłem scan w Hijack, ale gdy go wrzucam do combo to restartuje mi kompa bo mówi mi, że mam rootkit czy coś takiego.
Co robić dalej?
Mam problem z tym syfem. Zrobiłem scan w Hijack, ale gdy go wrzucam do combo to restartuje mi kompa bo mówi mi, że mam rootkit czy coś takiego.
Co robić dalej?
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://softwarereferral.com/jump.php?wmid=6010&mid=MjI6Ojg5&lid=2
O2 - BHO: QXK Olive - {82FE7773-FD0D-4303-88BE-CC13735BF5E8} - C:\WINDOWS\rodqgpvlqks.dll
O2 - BHO: D - {F20444A6-4BA4-3801-BB21-FD1216E1FABD} - C:\WINDOWS\system32\mmx41230.dll
O3 - Toolbar: qalkfxor - {430C60E7-36D5-4BC3-8783-02B7FB0E966E} - C:\WINDOWS\qalkfxor.dll
O4 - HKCU\..\Run: [Run] "C:\Documents and Settings\CICHY\Dane aplikacji\Adobe\Manager.exe"
O7 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System, DisableRegedit=1
O21 - SSODL: rqbmvpso - {6C925CA1-BA03-43CC-981A-2519A3B45D55} - C:\WINDOWS\rqbmvpso.dll
O21 - SSODL: pdoskegl - {4ED88440-A7E7-4936-9DCE-86A9B5654752} - C:\WINDOWS\pdoskegl.dll
usuń wpisy HJT
Użyj SmitFraudFix wybierz opcji nr 2 , oczywiście w trybie awaryjnym i po tym daj log z ComboFix
W czasie pobierania i skanowania combofixem zamknij wszelkie programy ochronne (Antywirusa, zaporę)
Spróbuj podczas pobierania zapisać nie pod nazwą ComboFix.exe tylko z kreską pomiędzy:
Combo-Fix.exe
Wiem, że tak trzeba. Niestety tu chodzi o coś innego.
Jak uruchamiam Combo Fix to pojawia mi się okno z napisame “ComboFix has the presence of rootkit activity and neend to reboot the machine”.
Naciskam ok i nastęuje restart, który nic nie daje. Uruchamiam ponownie Combo i nic nowego. Nie ma też raportu od niego.
Uruchamiałem tez combo gdy win był w trybie awaryjnym i cały czas to samo…
Pobierz The Avenger zaznacz poniższy tekst
kopiujesz - klikasz na Paste Script from Clipboard - Execute - Potwierdzasz i zgadzasz się na restart klikając OK.
Po wykonaniu skasuj z dysku plik: C:\Avenger\backup.zip i wklej raport na forum C:\avenger.txt
Następnie jeszcze raz pobierz Combofix przeskanuj system i daj log na forum
Wstawiam log z Hj ponieważ Combo mi się znowu wykrzacza w trakcie kolejnych stage. Maksymalnie dojechał do 42 i się zawiesił.
fix w hijackthis
Uruchom combo w trybie awaryjnym
Log wyglada na czysty
usuń ręcznie folder C: \Qoobox , usuń instalkę Combofix z dysku.
Przeczyść komputer Ccleanerem
Wykonaj optymalizację autostartu
Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja
Przeskanuj obszar mojego komputera http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html (uruchom przez IE) Daj raport z niego na forum
lub