YouTube i widoczność filmu w innych krajach

Witam wszystkich. Mam takie pytanie na pograniczu pozycjonowania le myślę że wiele osób może się orientować zajmujących się tą tematyką w moim pytaniu.

Mam nagrany film na Youtube w języku polskim. Co zrobić by wyświetlał się on anglikom oraz Niemcom pod tytułem odpasowanym do ich kraju. Dodałem do filmu polskie napisy dodatkowo. Przetłumaczyłem na eng i ger opis i tytuł filmu w dodawaniu języków.

Jak wchodzę na ten film z VPN lokalizacji niemiec czy eng to i tak wyświetla się z tytułem polskim zawsze i tak samo opisem. Co robię nie tak?

Bo YouTube ma ustawienia języka w prawym górnym rogu, pewnie jak nie masz konta to pobiera dane z ustawień przeglądarki a potem jak się da to z systemu.

Niby pobieranie języka na podstawie IP jest bez sensu i lepiej weryfikować preferowane języki z ustawień przeglądarki.

1 polubienie

Po pierwsze wystartuj czystą sesję przeglądarki, bo jeżeli masz zachowywanie cookies/storage to zapamięta język.
Po drugie język przeglądarki też wykrywa: https://jsfiddle.net/a32e5t64/ (kliknij Uruchom w lewym górnym rogu)

Macie jakiś prosty sposób jak sprawdzić ten film czy będzie w eng i ger? Co zrobić aby zweryfikować czy to działa jak powinno?

browserling.com/

Jak nie będzie oczekiwania 100 na 100 lub gorzej to powinno się udać, przeglądarki mają preferowany angielski a systemy postawili w Holandii :netherlands:.

Minusy:

• 3 minuty na test, więc dokładnie nie idzie sprawdzić materiału jak ma powyżej 2 minut
  • YouTube wolno się im ładuje lub wcale, ale 50 MiB plik umieją pobrać w 1 sekundę
  • maksymalnie 10 powtórzeń na 24 godziny.

Zainstaluj na wirtualce angielską/niemiecką wersję Windowsa i sprawdź - do 30 dni możesz używać bez seriala.

teram na pewno znajdę łatwiejszy sposób. Zobaczę czy nie będzie działać na stronach wyświetlających pagge speed z vpn jakie ładuje obraz strony. Zmienię ustawienia językowe przeglądarek bo daliście mi na to pomysł + vpn. Lub skorzystam z tunelowania przeglądarki wirtualnej.

Ale jest już postęp bo jak wpisuje tytuł filmu po eng czy ger to wyskakuje na 1 miejscu ten mój po polsku :slight_smile:

U mnie wystarczył VPN i nowa czysta sesja przeglądarki - najlepiej w trybie incognito włączyć
i już miałem filmy z ukrainy bo taki vpn ustawiłem.

A tytuły i interfejs też w alfabecie ukraińskim?

А а Б б В в Г г Ґ ґ Д д Е е Є є Ж ж З з И и І і Ї ї Й й К к Л л М м
Н н О о П п Р р С с Т т У у Ф ф Х х Ц ц Ч ч Ш ш Щ щ Ь ь Ю ю Я я
’ 

ДЗ дз
    ДЖ дж
    ЬО ьо
    ЙО йо

Mu pewnie nie chodzi by był zonk, że w wynikach wyszukiwania angielski/niemiecki widzi a po wejściu zonk po polsku tytuł i opis, który pewnie zdezorientuje anglo/niemieckojęzyczną społeczność z zerową znajomością polskiego.

1 polubienie