Youtube - info:film może zawierać treść,która należy do: WMG

Nie są wymagane żadne działania. Jeśli jednak chcesz wiedzieć, jak to wpływa na film, odwiedź sekcję konta dotyczącą dopasowań identyfikatora filmu wideo, aby uzyskać więcej informacji.

o co to chodzi, dostałem takiego maila w momencie gdy film jest przetwarzany jeszcze.

może za szybko chciałem odpalić ? filmik jest w formacie wmv i był robiony za pomocą programu do obróbki video , ma 9 min takze sie mieści

z tego co widze , to chodzi o scieżke dzwiękową która jest wykorzystana, i co teraz ?

znalazłem uzasadnienie :

* Właściciel treści: Sony Music Entertainment Typ: Treść audio

* Właściciel treści: WMG Typ: Treść audio

W wyniku tego Twój film wideo jest zablokowany w tych lokalizacjach:

Germany

Co należy zrobić?

Nie jest wymagane żadne działanie. Twój film wideo jest nadal dostępny w lokalizacjach niewymienionych powyżej. W niektórych sytuacjach obok filmu mogą być wyświetlane reklamy.

Co mogę zrobić w związku ze stanem mojego filmu wideo?

Pamiętaj, że stan filmu wideo może ulec zmianie, jeśli zasady wybrane przez właścicieli treści zostaną zmienione. Warto okresowo sprawdzać, czy zostały udostępnione nowe opcje.

W pewnych okolicznościach możesz zakwestionować to roszczenie dotyczące praw autorskich. Te okoliczności są następujące:

* Treść została nieprawidłowo zidentyfikowana i w rzeczywistości stanowi wyłącznie Twoje dzieło.

* Uważasz, że sposób użycia nie narusza praw autorskich (np. jest to dozwolone użycie w rozumieniu polskiego prawa).

* Faktycznie masz licencję właściciela na użycie tej treści.

będzie w ogóle działać , czy zablokowany definitywnie ?

kurcze przecież na youtube są miliony plików i teledysków muzycznych, a tu kontrowersje o 3 mp3

na facebooku też taka cenzura panuje?

Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się w przytoczonym przez Ciebie uzasadnieniu od You Tube:

"* Właściciel treści: Sony Music Entertainment Typ: Treść audio

* Właściciel treści: WMG Typ: Treść audio"

Możesz zakwestionować powyższe roszczenia w przypadku, gdy:

(cytat)

"* Treść została nieprawidłowo zidentyfikowana i w rzeczywistości stanowi wyłącznie Twoje dzieło.

* Uważasz, że sposób użycia nie narusza praw autorskich (np. jest to dozwolone użycie w rozumieniu polskiego prawa).

* Faktycznie masz licencję właściciela na użycie tej treści."

W przeciwnym wypadku będziesz miał materiał filmowy z okresu kina niemego.

I nie patrz, że ktoś inny wstawił na You Tube materiał filmowy, który “działa”.

Nie ma lekko :wink:

nie na kina niemego

filmik chodzi elegancko

na chwile obecną,ale był problem i z przetworzeniem i z powyższa informacja, pewnie kwestia czasu zanim zablokują

tylko mam pytanie , czy lepiej nie usunąc tego materiału z poratlu,bo zaraz sony jak pirata bedzie mnie scigac

A co to ma współnego z działem “Grafika”?

Przenoszę

Sprawdź w niemieckiej wersji językowej YouTube - spójrz:

Czy nie uważasz że maja do tego prawo, skoro to jest materiał do którego mają prawa, a Ty wykorzystałeś go bez ich zezwolenia ??

Ale ciekawe, dlaczego uznali to za piractwo jedynie w Niemczech :slight_smile: Zresztą w Niemczech i tak mają z tym jakoś dziwnie, np. Google nie może tam używać marki GMail (a na całym świecie poza Niemcami i UK może).