Strony https mogą być blokowane przez przeglądarkę, jeśli data w systemie nie jest poprawna - wynika to z błędnego określania ważności certyfikatów SSL.
Zobacz w ustawieniach Chrome, czy masz ustawione jakieś proxy. W razie problemów odinstaluj CyberGhost.
Dobra jednak Bitdefender to blokował. Pozbyłem się go ,teraz rozważąm nad zmianą antywirusa.Może być 360 total seciurity? Avasty czy inne żrące zasoby nie chcę ,zbyt gierki obciążało.
AVG, Avira. Przy czym obecnie każdy antywirus zamula kompa. Najlepiej, jak by miał możliwość wyłączenia aktywnej ochrony na czas grania lub tryb gry.
Jak nie klikasz w co popadnie na podejrzanych stronach i nie uruchamiasz cracków niewiadomego pochodzenia, to możesz zrezygnować z antiwirusa - szczególnie na Windows 10.
Jak masz oryginalne gry i nie klikasz co popadnie, to można poważnie rozważyć rezygnacje z antywirusa lub przynajmniej jego aktywnej ochrony i skanować pliki na żądanie.
No to trudno znajdę sobie forum gdzie mnie docenią:)
Fakt faktem piractwo to nie najlepsze rozwiązanie Ale gwarantuję,że mam dużo gier i programów legalnie nabytych ,więc nie trzeba atakować od razu
Starzy crackerzy byli uczciwi. Problemem są nowe pokolenia, którym tylko kradzież danych, wyłudzenia przez szyfrowanie dysków i bitcoin w głowie. Czyżbym błędnie oszacował twój staż z kompami?
Fakt jest taki - piractwo to przestępstwo i nikt nie chce brać w tym udziału to raz, dwa systemy spiracone to często zagadka. Nikt nie ma 100% pewności czy aby twórca czegoś nie zmajstrował i przez to robią się problemy lub jego “ulepszenie” nie zakłóca działania systemu jak i aplikacji.
I nie używaj asystentów / menadżerów pobierania oferowanych przez strony www z plikami / programami (nie mam na myśli zewnętrznego akceleratora pobierania np. IDM / IDA, by uniknąć tego wbudowanego w przeglądarkę), może z niego klikając “dalej” masz nieproszoną Operę.
Okej ogarnąłem ten 360 total seciurity ,więc kilka dni jeszcze z nim zostanę ,jak mi się spodoba to przy nim zostanę. Na ten moment dziękuje wam wszystkim.Pozdrawiam
No już zmieniłem na tego AVG ,pobrałem do tego AVG PC tunelUp ,no i dałem żeby się niechciane programy nie uruchamiały z systemem ,dodałem te programy które chcę żeby były jako “ignorowane” i się nie uruchamiają ,więc co mogę zrobić żeby się uruchamiały?
Cofnij w avg pc tuneup ich wyłączenie jak się da, najwyżej się ręcznie na nowo doda do autostartu
(czy to do folderu autostart / do rejestru / zadaniem z harmonogramu zadań co ma startować przy logowaniu / uruchamianiu komputera)
lub w ich opcjach to na chwile wyłączyć, zapisać i zaznaczyć na nowo, zapisać (polecane by było usunięcie avg pc tuneup - może w tle znów wyłączyć program lub przy kolejnej optymalizacji).