Youtube nie zapamiętuje ustawień w przeglądarce Opera


(Hajasz) #1

Mam taki dziwny problem. Otóż w przeglądarce Opera Youtube nie zapamiętuje pewnych ustawień a konkretnie ciemnego motywu. W innych przeglądarkach nie ma problemu tylko w Operze. Co ciekawe jak ustawię ciemny motyw to jak zamknę stronę i uruchomię ją ponownie to wszystko jest dobrze ale gdy ponownie uruchomię komputer ciemny motyw znika. Zapamiętane jest moje logowanie, przeglądane treści. To wszystko jest tylko strona biała i suwak ustawiony na odtwarzanie automatyczne.
Jedyne rozszerzenia jakie mam w Operze to uBlock i Ghostery ale to chyba nie ich wina bo takie same są w Firefox a tam żadnych problemów nie ma.
Czy ktoś wie co powoduje ten irytujący problem ?


(krystian3w) #2

Tylko YouTube gubi wygląd?

Spróbuj się wylogować z YT jak jesteś zalogowany i usunąć ciasteczka powiązane z YT: http://www.editthiscookie.com

Potem zalogować, włączyć czarny motyw i restart Opery dla sprawdzenia czy zgubi ciasteczka o ciemnym wyglądzie.


(Hajasz) #3

Dzięki za zainteresowanie tematem. Wydaje się, że pomogło bo po wykonanych krokach z opisu uruchomiłem ponownie komputer i po włączeniu Opery jest ciemny motyw. Tak więc chyba się udało. Wielkie dzięki.

Jako, że podsunąłeś fajne rozszerzenie to tylko jedno pytanie odnośnie. Czy czyści ciasteczka tylko na tej stronie, na której zostaje uruchomione ?


(krystian3w) #4

Na tej co otworzysz, ale powinno się dać zobaczyć wszystkie - tylko możesz przerwać gdzieś zalogowanie, usuwając jak leci.


(Hajasz) #5

Niestety ale dalej to samo. Po kilkunastu minutach wszedłem ponownie na YT i ciemny motyw znowu wyłączony i ustawione autoodtwarzanie. Jestem zalogowany jak byłem i tu się nic nie zmienia.


(krystian3w) #6

Spróbuj zrobić kopię profilu Opery jak jest zamknięta.

Adres na dysku znajdziesz w opcji “o programie” lub szukaj folderu “Opera Software\Opera Stable” w “Appdata\Roaming”.

Potem zobacz opcje odświeżania i resetowania wbudowane w najnowsze wersje Opery - część danych może zniknąć - stąd zalecam kopię folderu Opera Stable.


(Hajasz) #7

Problemem chyba było jakieś ustawienie w uBlock Origin. Zresetowałem Operę i bez żadnych dodatków wszystko było z Dark YT idealnie. Po zainstalowaniu uBlock i wgraniu ustawień problem pojawił się ponownie.
Zresetowałem ustawienia uBlock i ustawiłem od nowa i jak na razie problem zniknął.


(krystian3w) #8

To ciekawe co tam przestawiłeś :mage:.


(Hajasz) #9

Fałszywy alarm. To nie wina uBlock tylko Ghostery. Nie wiem co Operze nie pasuje z tym rozszerzeniem ale to na 100% jego wina. Usunąłem je i problemu nie ma. Jak działa to ciemny motyw znika po wyjściu ze strony YT.
Co ciekawe nie pomaga nawet wyłączenie YT w ustawieniach Ghostery.