Większość treści na youtube jest personalizowana i dobierana do zainteresowań, jest jednak pewna zakładka, która nie wiele wspólnego ma z zainteresowaniami i zawsze znajduje się dość wysoko. Byłbym wdzięczny za filtr do ublocka na to (jeżeli ktoś ma).
Bo to tylko propozycje dla nietechnologicznych, jak ktoś opanuje tworzenie filtrów proceduralnych, to raczej analizuje kod z narzędzi developera, jak nie ma za co “chwycić”.
AdGuard pewnie by zaproponował filtr z już wspomnianym :nth-child(...) ale to jest zawodne, jak ktoś sobie zamknie sekcje, wytnie wtedy złą w najgorszym wypadku.
* {
--ytd-rich-grid-items-per-row: 4; /* tu zmienię na 5 */
--ytd-rich-grid-posts-per-row: 3; /* posty mogą być 3 */
--ytd-rich-grid-movies-per-row: 7; /* to może być chyba 7 */
}
No to bardzo dziwne, ID nie jest unikatowe lub poddane co odświeżeniu randomizacji; a ABP nie wdrożyło jeszcze AI uczącego się blokować widzimisię użytkownika.
Jak pisałem, nie wiem, nie znam się. Działa, nie wnikam. Tak blokuje mi również reklamy w filmach. ABP zawsze mi wszystko blokował i nie miałem nigdy potrzeby szukania innych rozwiązań.
Jedyne co mi przychodzi do głowy, to automatyczne aktualizacje wtyczki. Pewnie i filtry się automatycznie aktualizują. Nie grzebię tam nic, bo nie ma takiej potrzeby.