Youtube w tle (wyświetlanie yt zamiast tapety)

Witam jakiś czas temu widziałem w autobusie (przypadkiem zauważyłem oczywiście) jak gość zrzucił youtube w małe okienko, a następnie wyświetliło się w tle jak ruchoma tapeta (mógł ogładać/słuchać muzyki, i w tym czasie sobie działać).
Pytanie czy była to funkcja jakiegoś konkretnego tela czy użył do tego aplikacji?

Dzięki :wink:

Jak masz płatne to sobie możesz schować w tle.
Ewentualnie youtube vanced instalujesz z jakiegoś aptoide i tyle.

1 polubienie

Mam yt premium; nie pytałem o słuchanie muzy przy zablokowanym telu, a o przerzucenie yt w miejsce tapety.

Ja mam wrażenie, ze niektórzy na forach w ogóle nie czytają co chce autor tematu tylko z góry wiedza co chce, lepiej od niego :stuck_out_tongue:

1 polubienie

YouTube Premium, albo VancedApp: https://vancedapp.com/

Zapewne Youtube Vanced. Można słuchać muzyki na zablokowanym ekranie, poprzez zminimalizowane okna, jest coś w rodzaju dymka chatu z messengera tylko troszkę większy, można także odtwarzać muzykę w tle, wtedy jest tylko informacja o tym na pasku powiadomień.
Dodatkowym atutem jest brak reklam

To co lubię w VancedApp, to to, że mogę na sztywno ustawić jedną, konkretną jakość filmu (np. 1080p60). Na stockowej aplikacji za każdym cholernym razem, muszę ręcznie wybierać jakość filmu, jaka mnie interesuje. No i oczywiście reklam brak.

A to nie jest tak, że na stockowej jakość video dopasowuje się do szybkości łącza? Jak jestem w domu i korzystam z wifi to raz ustawiona jakość jest taka sama dla wszystkich treści video. Natomiast rzeczywiście zmienia się to w terenie w zależności od jakości sygnału i transferu. Wtedy skacze i zmienia się automatycznie. Natomiast nie mam takiego problemu na stabilnym łączu.

Wiesz, na prędkość Internetu po wifi nie mogę narzekać. Youtube często skacze z jakością video. Raz 360p włączy się, innym razem 720p a za jakiś czas przełęczy się na 480p. A przyznam, że mało wygodne jest za każdym razem sprawdzać, czy video jest odtwarzane w wyższej jakość. W Vanced ustawiłem 1080p i w takiej jakości za każdym razem odtwarza video co mi bardzo odpowiada.

On nie przerzucił w miejsce tapety, tylko prawdopodobnie uruchomił aplikacje w pływającym okienku, a YT na cały ekran ustawił.

Brzmi najbardziej prawdopodobnie. Od Androida 10 to jest chyba a może i od wcześniejszych?

Wyglądało to tak, że yt był z tyłu „za ikonami aplikacji”.

A na peno youtube? Bo może to Video Live Wallpaper albo coś podobnego.

Niby byle jakie wideo da się na tapetę:

https://www.google.com/search?q=youtube%20as%20wallpaper%20android

Ale może za bardzo przyzwyczaiłeś się do Windows Vista:

i DreamScene umożliwiający odtwarzanie animacji zamiast statycznej tapety

Wydaje mi się, że to było yt.
Na100% widziałem jak przeciągnął grające video i umieścił je w tle zamiast tapety; tak, że ikonki były na wierzchu.

Może po prostu sprawdź YouTube Premium, albo YouTube Vanced…

O ile nie stwierdzi, że zacznie ustawiać ci 144p bez powodu bo tak. Zresztą u mnie ten wybór nigdy nie działał jak trzeba i włączał się automatyczny wybór. Może korzystasz z jakiejś starszej wersji Vanced, nie wiem.

Ja takiego problemu nie miałem, choć używam aplikacji od ponad pół roku. Aplikacja aktualizowana na bieżąco.

Fajny ten Vanced (nie znałem tego). Jednak na smartfonie który służy mi do bankowości trochę obawiam się używać aplikacji firm trzecich. Wolę już wyskubać te 20 zł i wykupić sobie premium i korzystać z natywnej aplikacji.

Jak obawiasz się takiej aplikacji to zainstaluj sobie NewPipe (OpenSource - kod jest dostępny dla wszystkich, a scaper jest oparty o youtube-dl)

1 polubienie