Z aktualizacją SP3

Mam pytanie czy da się jakoś wyłączyć aktualizacje SP3 ? bo nie chce tego instalować a ciągle mi wyskakuje że aktualizacje są gotowe , chodzi mi tylko jak pominąć Service Pack 3

Klikasz na tą żółtą tarczę- zaznaczasz tryb zaawansowany instalacji i tam odhaczasz SP3. Wyskoczy okienko czy ponownie ma pytać o pobranie tej aktualizacji.

Normalnie tak można zrobić z każdą poprawką to z Service packiem chyba też. :slight_smile:

no to jeszcze mi powiedz czy trzeba to instalować jeżeli komp chodzi dobrze bez tego ? bo kiedyś chciałem zainstalować ten pack i mi system siadł .

Nie trzeba. To jest po prostu zbiór poprawek/ aktualizacji, które powstały od wypuszczenia na rynek Service Packa 2. Łatane są dziury, które przede wszystkim stanowią zagrożenie dla bezpieczeństwa.

SP3 najlepiej instalować na czysty system, bo czasem zdarza się jakaś niespodzianka- jak Tobie. Jednakże są to przypadki rzadkie. Ja u siebie instalowałem na dwóch komputerach, gdzie system miał parę lat i nic złego się nie stało :slight_smile:

oraz cała zawartość SP2

Informacja Microsoftu:

Dodatek Service Pack 3 dla systemu Windows Server XP to zbiorczy dodatek obejmujący aktualizacje

wydane od czasu wydania ostatniego obsługiwanego dodatku Service Pack oraz ten dodatek.

Oznacza to, że dodatek Service Pack 3 dla systemu Windows XP zawiera wszystkie poprawki

wchodzące w skład dodatku Service Pack 2 (SP2) dla systemu Windows XP.

Jeśli zainstalowano już dodatek Service Pack 3 (SP3) dla systemu Windows XP,

nie trzeba instalować dodatku SP2 dla systemu Windows XP.

Warto sobie wcześniej pobrać SP3 w pliku instalacyjnym ze strony

http://catalog.update.microsoft.com/v7/ … spx?id=140

i na niesystemowej partycji lub na CD przechować do najbliższej reinstalki.

Wtedy przy wyłączonym antywirusie Sp3 zainstalować.

I dopiero taki w pełni już załatany system z netem łączyć.

sandrok , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif